Ексклюзиви
вівторок, 08 січня 2019 20:56

Філарету присвоїли Героя України

Філарету присвоїли Героя України
Звання Герой України Філарет удостоєний за видатну історичну роль у становленні незалежної Православної Церкви України.

Президент Петро Порошенко присвоїв патріарху Київському Філарету (Михайлу Денисенку) звання Герой України з врученням ордена Держави. Відповідний указ президент підписав 8 січня.

"Ще не придумано тої міри, якою можна виміряти внесок патріарха Філарета в боротьбу за власну помісну церкву. Він був, є і залишається духовним лідером української церкви, духовним лідером українського народу. Ось чому прийняв рішення присвоїти йому звання Герой України", - повідомив Порошенко у Facebook.

Звання Герой України Філарет удостоєний за видатну історичну роль у становленні незалежної Православної Церкви України, діяльність, спрямовану на відродження духовності українського народу, піднесення авторитету православ'я, утвердження ідеалів милосердя і міжконфесійної злагоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер ворог нас не здолає - Філарет

Предстоятелю Православної Церкви України митрополиту Епіфанію вручили Томос про автокефалію української православної церкви. Церемонія вручення відбулася після святкової літургії. Провели її в стамбульській церкві святого Георгія, яка є резиденцією Константинопольського патріарха.

Зараз ви читаєте новину «Філарету присвоїли Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути