Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2010 15:43

Фесенко: "У зверненні Януковича відчувається стиль Герман"

Фесенко: "У зверненні Януковича відчувається стиль Герман"

Звернення президента щодо ратифікації газової угоди могла готувати заступник голови адміністрації Ганна Герман, вважає керівник Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Про це політолог сказав у коментарі кореспонденту Gazeta.ua:

"Допускаю, що ідея йде від Ганни Герман. Тональність схожа. Немає такої агресії, яка лунає від інших представників влади. Написано у стилі Януковича - "основательно", критика опозиції не емоційна, аргументована.

Можу сказати, що написано виважено. Відчувається стиль Герман. Вона розуміє, що ситуація зовсім не така сприятлива, як вона може здаватися комусь з Партії регіонів. Думаю, що деяких непокоїть та конфліктна ситуація, яка виникла після підписання угоди та настрої у суспільстві. Тому вона таким чином хоче заспокоїти пристрасті та ще раз заспокоїти опозицію".

Звернення - реакція влади на дії опозиції, що відбулися у вівторок. Додає, що доречніше було б зробити його до класичної символічної дати - 100 днів.

"Це не лише формальне відзначення перших двох місяців роботи президента. Зараз триває конфлікт щодо ратифікації харківської угоди й Янукович намагається розставити акценти. Хоче ще раз пояснити людям необхідність такої угоди, її переваги та логіку підписання. Такий хід називається "політичне позиціонування" - він негативно маркує дії опозиції.

Ці дії не турбота за українську територію й недопущення базування російського Чорноморського флоту, а бажання виборів. Такий прийом використовують, коли хочуть продемонструвати себе у позитивному світлі, а противників - у критичному. Звернення впливає на громадську думку та демонстрація власної перемоги".

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: "У зверненні Януковича відчувається стиль Герман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути