середа, 19 травня 2010 21:56

Фесенко підказав, як покарати депутатів- хуліганів

Фесенко підказав, як покарати депутатів- хуліганів

Політолог Володимир Фесенко радить покарати всіх учасників подій у Раді 27 квітня, а не лише представників опозиції. Про це він сказав в ефірі програмі Про головне на УТ-1.

"Для того, щоб зупинити на майбутнє такі акції блокування, незважаючи на те, хто це робить, варто покарати винних. Якщо б отримали за хуліганство по 15 діб, заплатили штраф всі, хто був задіяний у цих подіях, це було б добре для суспільства і для українського парламентаризму. Але карати одних і не карати інших - це лише загострить політичну ситуацію і у Верховній раді і в суспільстві", - вважає Фесенко.

Фесенко також розповів, що фігурантами справи щодо безладів у Раді є 17 народних депутатів.

"Хто це мені невідомо. Думаю, що справа не в тому, хто до яких фракцій належить, а в тому, хто за що має нести відповідальність. Доки фігурують тільки два представники НУНС, в опозиції є привід звинувачувати своїх колег і Генпрокуратуру у тому, що тут є політична заангажованість", - сказав експерт.

На його думку, у рішенні щодо зняття депутатської недоторканності з Парубія і Гримчака є тактика затягування.

" І спікер Литвин і деякі представники коаліції розуміють, що позбавлення депутатської недоторканності депутатів із опозиції це дуже небезпечний прецедент. Сьогодні покарали депутатів з однієї політичної сили, а завтра - з іншої. І саме це може гальмувати розгляд цієї справи у стінах Верховної ради", - переконаний Фесенко.

Політолог також вважає, що, якщо карати, то всіх найбільш активних зачинщиків конфлікту. "І за бійки у ВР, і за жбурляння яєць в президію ВР", - сказав Фесенко.

Експерт також вважає, що дії опозиції в Раді принесли їй програш.

"Якщо метою було перешкоджання ратифікації харківських угод, то ця мета не досягнута. Якщо метою був скандал, то це досягнуто. Але це спрацювало проти репутації українського парламенту. І в цьому сенсі я критично ставлюся до цих подій.

Опозиція не змогла довести, що у коаліції не було достатньої кількості присутніх депутатів при голосуванні за ратифікації цих угод. Треба було вимагати, щоб було особисте голосування з цього питання. У цьому сенсі опозиція програла, бо треба було робити ставку не на скандал, а на політичні дії", - сказав Фесенко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фесенко підказав, як покарати депутатів- хуліганів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути