середа, 19 травня 2010 17:23

Розгляд справи Парубія і Гримчака перенесли через незграбно зроблені документи

Розгляд справи Парубія і Гримчака перенесли через незграбно зроблені документи

Заступник голови регламентного комітету, "бютівець" Сергій Сас вважає, що парламент повинен направити назад до Генпрокуратури подання щодо зняття депутатської недоторканності з "нунсівців" Андрія Парубія і Юрія Гримчака.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це подання не відповідає певним формальним обставинам. Воно внесено на ім'я голови Верховної Ради, а не всього парламенту, як передбачає закон", - сказав депутат.

Він зауважив, що Генпрокуратура також не врахувала рішення Конституційного суду від 1999 року, де мова йде про те, що ГПУ може подати до парламенту подання тільки на етапі висування звинувачення.

"Крім того, мені стало відомо, що в поданні навіть вказана неправильна адреса Гримчака. Тобто є цілий ряд підстав, які зобов'язують голову Верховної Ради направити його назад до прокуратури. Але сьогодні таке рішення не було прийнято, тому що більшість голосів у коаліції", - зауважив Сас.

За словами "бютівця", регламентний комітет знову буде розглядати питання Парубія і Гримчака за два тижні.

Голова регламентного комітету аргументував перенесення зовсім по-іншому.

"Сьогодні на засіданні комітету ми розглянули питання щодо надання згоди ВР на притягнення до кримінальної відповідальності 2 депутатів ... Це подання надійшло до нас у понеділок, а у вівторок ми направили його народним депутатам і, згідно зі ст. 219 регламенту, ці депутати мають 5 днів, щоб ознайомитися з ним, тому сьогодні ми прийняли рішення, щоб ці депутати надали письмове пояснення і наступного пленарного тижня в середу комітет повернеться до розгляду цього питання ", - сказав Володимир Макеєнко і нічого не згадав про неправильне оформлення документів.

10 членів комітету проголосували за перенесення розгляду цього питання на 2 червня.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Розгляд справи Парубія і Гримчака перенесли через незграбно зроблені документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути