вівторок, 18 травня 2010 13:16

Чорновіл не голосуватиме проти Парубія і Гримчака

Чорновіл не голосуватиме проти Парубія і Гримчака

Член коаліції Тарас Чорновіл не голосуватиме за зняття депутатської недоторканності з народних депутатів від НУНС Андрія Парубія і Юрія Гримчака, тому що у Верховній Раді і без них "є, кому сидіти".

"Я не голосуватиму "за" по цілій низці мотивів. Перше - ми всі не раз говорили, що у Верховній Раді як мінімум 300 осіб, за якими в'язниця плаче. Причому то одна фракція звинувачувала, то інша, залежно від того, хто в опозиції.

Звучали конкретні звинувачення конкретних людей в розкраданні мільйонних або мало не мільярдних коштів. По жодному з них не було відкрито кримінальних справ, а ми чіпляємося за якихось стрілочників, які якусь шашку кинули. Це хороший приклад. Це означає, що потрібно красти мільйонами, тоді не займуть", - сказав він.

При цьому Чорновіл додав, що його бентежить сама суть звинувачення Генпрокуратури - перешкода державним діячам у виконанні їх функцій.

"Наскільки я розумію, ця шашка не перешкодила, а допомогла. Не було б цієї шашки - ще невідомо, залишили б нашоукраїнці свої місця і прорвалися б туди представники Партії регіонів, і змогли б вставити свої картки... Це повний абсурд. І якщо кваліфікувати ці дії, а я ними незадоволений, я обурений тим, що відбувалося, але це тягне максимум на хуліганство. Це не тягне на ту статтю (яка інкримінується) жодним чином", - пояснив він.

Чорновіл також підкреслив, що в день ратифікації "виділилися" багато народних депутатів. "До Литвина є претензії щодо регламенту процедури. До Партії регіонів - претензії з приводу бійок. Що стосується організації недопуску до голосування, тобто самої перешкоди, що і винесене в кримінальну статтю, про це заявляли лідери БЮТ - і Юлія Тимошенко, і її представники у Верховній Раді, вони заявили, що це зроблять, і вони перешкоджали, заблокували гнізда для карток.

І якщо ми по жодному з них не піднімаємо питання - ні по тим, хто бійку влаштовував, ні по тим, хто реально перешкоджав - а чіпляємося до двох людей, які зробили хуліганську дію, як на мене, це також абсолютно нелогічно", - сказав він.

Народний депутат упевнений: "За останні декілька місяців сталася низка подій, які нагнітають вибухонебезпечну ситуацію. Перше - обставини, пов'язані з самим договором по Чорноморському флоту і газу. Я не вважаю цей договір критичним, я не розділяю поглядів Юлії Тимошенко, що це зрада національних інтересів. Я вважаю, що це певна капітуляція, яку підготувала сама Тимошенко.

Іншого виходу в уряду не було. Але хвалитися нічим. Поганий договір. Але він нагнітав ситуацію. Заяви Табачника, заяви Семиноженко, кадрова політика, порушення кримінальних справ по Тимошенко, причому якихось дивних справ, не по тому, за що дійсно можна посадити, а якихось таких, щоб теж понагнітать ситуацію... І тут раптом дати дозвіл на арешт двох людей по якійсь дрібній провині?.. Ми що, вибуху хочемо в країні? Запахло бажанням 2004 року".

Ліга
Зараз ви читаєте новину «Чорновіл не голосуватиме проти Парубія і Гримчака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути