вівторок, 03 липня 2012 00:39

Фаріон пропонує об'єднаній опозиції обнулити списки у разі прийняття "мовного" закону

Фаріон пропонує об'єднаній опозиції обнулити списки у разі прийняття "мовного" закону
Фото: vgolos.com.ua

У разі прийняття мовного законопроекту у другому читанні голова фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Ірина Фаріон пропонує об'єднаній опозиції обнулити свої партійні списки.

Про це вона розказала під час програми "Свобода слова".

"Зважаючи на те, що ці так звані законодавці пропонують такий проект, то на сесії Львівської обласної ради я виступила із такою пропозицією: саме через те, що у першому читанні опозиція не зуміла зупинити цей процес, який я називаю мародерством", - зазначила Фаріон.

Також у Фаріон, як філолога, виникають питання, яке право мають нефахові люди подавати подібні закони.

"Цей закон написано абсолютно непрофесійно. Він написаний непрофесійно з двох причин: перша – його писали не професіонали, агроном за фахом і земля може втішатися, що він свої руки не запхав в її надра. Другий автор цього проекту – має прізвище Ківалов, але в народі він має іншу назві, не буду проти ночі її називати. Цей чоловік досліджував у своїй авторській дисертації проблеми автомобільних шляхів", - додала вона.

При цьому Фаріон додала, що паличка з написання цього закону знаходиться в руках іншої держави, з якою Україна перебуває у стані війни.

"Ми перебувамо у воєнних взаєминах щонайменше з 1654 року. Вони мають різні форми, не обов'язково в країну в'їжджати танком, а можна прорватися у наш інформаційний простір, ми бачили це по тому, як аплодували після його першого читанні ці члени Думи. Але то були марні оплески, бо цей закон ніколи не буде прийнятий, і ніколи не буде його другого читання ",- впевнена політик.

На запитання ведучого, чи дослухається опозиція до слів Фаріон, вона відповіла: "Я думаю, що не буде навіть прецеденту, його не включено до порядку денного на цьому тижні. Якщо ж він буде включений до порядку денного, то чому б і не дослухатись, якщо ці політичні сили намагаються зберегти себе, як політично самодостатні суб'єкти".

Зараз ви читаєте новину «Фаріон пропонує об'єднаній опозиції обнулити списки у разі прийняття "мовного" закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

253

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути