четвер, 28 червня 2012 15:34

Польський урядовець торгував квитками на Євро

Польський урядовець торгував квитками на Євро
Два квитки на півфінал намагалися продати за $ 1200 ФОТО: tvn24.pl

Міністерство спорту і туризму проводить аналіз, чи варто повідомляти прокуратуру у справі продажу квитків з фонду уряду на аукціонному порталі. Мова йде про квитки на півфінал, чвертьфінал і на одну групову зустріч Євро. Міністерство вже повідомило УЄФА. Також відомо, хто продає квитки.

Як пояснила прес-секретар міністерства Катажина Коханяк, рішення про те, чи буде повідомлена прокурора буде прийняте в четвер.

Квитки надходять із спеціального фонду "Уряд Польщі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український студент у Польщі продавав фальшиві квитки на Євро-2012

"Фонд мав дві тисячі квитків і вони були розділені між різними міністерствами. Наприклад, департамент охорони здоров'я отримав 52 квитки, які могли купити службовців, які працюють у ньому. Як були розділені квитки для певного відомства і хто мав можливість купити їх залежить від самого ж відомства. Посадова особа не могла, згідно з правилами, купити більше, ніж два квитки на гру і не могла перепродувати їх іншим" - підкреслила Коханяк.

Тим часом, Міністерство спорту виявило, що на одному з популярних аукціонних порталів, хтось намагається продавати квитки з позначенням "Уряд Польщі" на четвер, на півфінальний матч Німеччина-Італія. Крім того, виявилося, що та сама людина пропонує квитки на чвертьфінал і одну із зустрічей групового етапу - всього п'ять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі квитки на Євро-2012 продані - УЄФА

"Ми швидко встановили про яке міністерство йдеться і визначили посадову особу. Квитки на порталі виставляла інша людини, якій посадова особа дала чи продала їх. Вона намагалася достатньо заробити на цьому. Наприклад, квитки на півфінал коштують 1080 злотих кожен. Їх намагалися продати за $ 1200 за два" - зазначила прес-секретар.

За інформацією польського радіо RMF FM, йдеться про одного з колишніх заступників міністра охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубківський і Суркіс презентували велетенський квиток Євро-2012

Міністр охорони здоров'я Бартош Арлуковіч зазначає: "Міністерство не відстежує подальшу долю квитків, які хтось купив, "повна відповідальність лягає на особу, яка підписала правила придбання квитків на Євро".

Зараз ви читаєте новину «Польський урядовець торгував квитками на Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути