Ексклюзиви
субота, 30 червня 2012 05:45

Для Москви головне політичний Кремль у голові

Микола Азаров в інтерв'ю російському журналісту Володимиру Познеру помилився. Сказав, що росіян в Україні 20 мільйонів, тоді як за переписом їх усього 8. Думаю, прем'єр схибив не навмисне. Політики говорять те, що хочуть від них чути. Російському каналу — одне, українським пенсіонерам — інше, афганцям — третє. Президенту — правду. Така вже робота політика.

Важливо, не чому прем'єр-міністр України хотів це сказати, а чому це хоче почути російський телеглядач. Говорять, що Путін прагне задарма відібрати в наших олігархів заводи і газову трубу й передати їх хлопцям, які дійсно вміють дружити з Кремлем. Говорять, що Москва хоче опустити нашу мову та контролювати наші силові структури. Навіщо це їм? Один відставний генерал КДБ-СБУ відповів так: "Они рвутся к нашему человеческому потенциалу". За цією логікою росіяни прагнуть не знищити нас, а зробити схожими на себе.

Для Москви не важливо — українець ти, росіянин, єврей чи татарин. Головне, щоб у тебе був такий же як у Росії спосіб життя, стереотипи і політичний Кремль у голові — русскій мір замість міра донецького або дніпропетровського. Поки що, попри всі Євразії, ЄЕПи та інші бухгалтерські проекти Путіна, перекувати Русь на Росію не виходить. Наприклад, росіяни сперечалися — герой чи злодій офіцер Буданов, який зґвалтував і вбив чеченську дівчину. Тоді як українці не ведуть дискусії щодо офіцерів, які відрізали голову журналісту Ґонґадзе. Тому завдання Кремля — не 20 мільйонів росіян в Україні, а всі 46. Тобто всі, хто тут живуть чи будуть жити.

Висновок: для нас важливо не скільки в Україні росіян, а скільки — українців. І головне не те, що сказав український прем'єр росіянам, а що він уголос не сказав українцям. Микола Азаров, який є уродженцем російського міста Калуга, добре чи погано, однак намагається говорити українською.

Зараз ви читаєте новину «Для Москви головне політичний Кремль у голові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути