понеділок, 15 жовтня 2012 08:56

Євросоюз жорстко розкритикував українську владу

Євросоюз жорстко розкритикував українську владу
Кетрін Ештон та Штефан Фюле розкритикували українські вибори. Фото: newsam.com

Європейський союз висловив українській владі ряд претензій щодо підготовки до виборів у парламент. Про це пише Коммерсантъ у статті "Украине передали предвыборную агитацию".

Спільна заява високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон і єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле про майбутні парламентські вибори в Україні була надана в п'ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС розповсюдило по всім дипломатичним місіям фальшивий медіа-моніторинг Держкомтелерадіо - експерти

"У Брюсселі серед іншого впевнені в "істотній нестачі плюралізму в телеефірі" і вважають, що ситуація в даній сфері "викликає велику тривогу і вимагає негайних дій" з боку влади. Європейські керівники окремо відзначили "термінову необхідність роз'яснення (українською владою) питань, пов'язаних з комплектацією окружних і дільничних виборчих комісій", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дві третини парламенту матимуть "Регіони" - Гончарук

Співрозмовники видання в Брюсселі підкреслюють, що оприлюднення заяви ЄС за два тижні до дня голосування не є унікальною подією. "Ми опублікували подібний документ перед виборами в Грузії, - розповіло джерело. - Дата його появи підібрана так, щоб при владі ще залишався час для виправлення тих проблем, які ми позначили". "Українській владі варто врахувати жорсткий тон нашої заяви, - додав інший співрозмовник. - Це дипломатична мова, і якщо ми публічно говоримо про "стурбованості" і "тривозі", то фактично це означає крайній ступінь нашого невдоволення".

Також у Європі ще раз висловили стурбованість тим, що судові процеси над лідерами опозиції не дали їм можливості брати участь у виборах.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз жорстко розкритикував українську владу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути