неділя, 20 лютого 2022 03:45

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Європейський Союз не вірить у заяви про "напад України" - Боррель

Європейський Союз не вірить у заяви про "напад України" - Боррель
ЄС вкотре закликає Росію відвести війська від України. Фото: Reuters

ЄС не бачить підстав для звинувачень України у можливому нападі на непідконтрольні уряду райони Донецької та Луганської областей.

Про це заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Чиновник наголосив, що ЄС стурбований тим, що теперішні події можуть бути використані Росією як привід для ​​військової ескалації.

"ЄС не бачить підстав для звинувачень з непідконтрольних уряду районів Донецької та Луганської областей про можливий напад України. ЄС закликає Росію вести змістовний діалог, дипломатію, проявляти стриманість і деескалацію", - повідомив він.

Він закликає Росію відвести війська від України.

"Масове нарощування Росією збройних сил в Україні та навколо неї залишається серйозним занепокоєнням. ЄС закликає Росію до деескалації шляхом суттєвого відведення збройних сил від кордонів України", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз підготував жорсткий пакет санкцій проти РФ, готові приєднатися всі країни - Боррель

Він зазначив що наразі ескалація тільки посилюється через порушення режиму припинення вогню.

"ЄС засуджує використання важкого озброєння та обстріл цивільних районів, що є явним порушенням Мінських угод і міжнародного гуманітарного права. Ми вітаємо стриманість України перед обличчям триваючих провокацій та зусиль з дестабілізації", - наголосив Боррель.

Боррель акцентував, що подальша військова агресія проти України матиме для Росії серйозні наслідки.

"ЄС підтверджує свою непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - підсумував він.

Росії не вдасться влаштувати провокацію на Донбасі. Про це сказав впливовий представник Європейського Союзу. ЄС має достатньо джерел інформації, щоб знати про події на сході України і не потрапити у пастку Росії.Таким чином прокоментували оголошену окупантами евакуацію з ОРДЛО в РФ. Будь-які подібні дії будуть сприймати, як провокації для подальшої агресії. ЄС на це реагуватиме, - заявили там.

Зараз ви читаєте новину «Європейський Союз не вірить у заяви про "напад України" - Боррель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути