Ексклюзиви
середа, 23 травня 2012 08:43

Європейський друг "регіоналів" обурений "цинічною" позицією Європи щодо справи Тимошенко

Європейський друг "регіоналів" обурений "цинічною" позицією Європи щодо справи Тимошенко
Олександр Мірський каже, що Європа навіть розібратися не хоче. Фото: justus.com.ua

Європейський Союз розглядає ситуацію навколо Юлії Тимошенко як привід встановити бар'єр для України на шляху євроінтеграції.

Про це заявив депутат Європарламенту від Латвії, представник Групи Прогресивного Альянсу Соціалістів і Демократів Олександр Мірський, коментуючи дебати щодо ситуації в Україні, які відбулися у вівторок, 22 травня, в Європарламенті, пише прес-служба Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна завжди була олігархічною державою, а тепер часто нагадує мафіозну" - Financial Times

"Ніяких нових аргументів проти України особисто я не почув. Більш того, ніхто в Європі не бажає елементарно вникнути в суть проблеми, і, нарешті, розібратися з тим, що ж насправді відбувається з Юлією Тимошенко ", - зазначив політик.

За словами Мірского, європейські парламентарії не бажають слухати ніякі аргументи керівництва України.

"Їм потрібні лише одні емоції. Це пов'язано з майбутнім Чемпіонатом Європи з футболу. Вони хочуть натиснути на українське керівництво, в тому числі і на Партію регіонів, щоб отримати певні політичні преференції для Тимошенко - людини, з яким вони дуже тривалий час підтримують теплі відносини. З точки зору дружби - я їх чудово розумію. Але з точки зору інтересів України - це суцільний негатив. Ефект від такої політики буде прямо протилежним, адже ніхто в Україну не злякається і не побіжить виконувати побажання європейських політиків ", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владі вже час припинити бути страусами і дістати голову з піска - "бютівець"

На думку Мірского, ЄС використовує ситуацію навколо Юлії Тимошенко як привід встановити перед Україна додатковий бар'єр на шляху євроінтеграції. "Це навіть не подвійні стандарти. Це цинізм по відношенню до України ", - обурився політик.

Крім того, за словами Мірского, депутати Європарламенту вважають, що Тимошенко марно приміряє лати Жанни д'Арк.

"Їй це не до лиця. Вона зробила злочин і понесла заслужене покарання. Інша справа, що багатьох симпатиків Україна в Європі дивує, що Тимошенко ізольована від суспільства, адже вона не соціально небезпечна людина ", - підкреслив політик і додав, що будь-який скандал навколо екс-прем'єра йде на руку самій Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напруженість у відносинах України та ЄС має емоційний характер - європейський експерт

"Я впевнений, що до початку Євро-2012 вона ще не раз знайде який-небудь привід покричати про те, як їй погано живеться. Особисто я знімаю капелюха і схиляю голову перед її режисерськими здібностями. В майбутньому вона сміливо зможе писати сценарії і зніматися в кіно ", - резюмував парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «Європейський друг "регіоналів" обурений "цинічною" позицією Європи щодо справи Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути