Ексклюзиви
вівторок, 10 травня 2011 19:20

Європарламентарі підтримали голодного Луценка

Автор: Фото з особистого архіву Сергія Штурхецького
  Журналіст Сергій Штурхецький під будівлею Європарламенту
Журналіст Сергій Штурхецький під будівлею Європарламенту

Сьогодні в Страсбурзі в рамках акції на підтримку Юрія Луценка під будівлею Європарламенту оголосив голодування рівненський журналіст, депутат обласної ради Сергій Штурхецький.

"Голодую один я. Завтра до мене приєднаються ще троє. Нас підтримує французька діаспора - їх представники зі мною тут. Наша мета – привернути увагу європарламентарів до проблем демократії в Україні. Французи нас часто розпитують про Юлю та Юру. Питають чи в Україні можливий "путінізм", - повідомив нашому виданню в SMS Сергій Штурхецький.

Голодувальник очолює Рівненську незалежну медіа-профспілку. Він депутат обласної ради (фракція "Батьківщина"). Як йдеться на сайті "Народної самооборони", Штурхецький є координатором акції в Страсбурзі.

"Учасники акції заявлять про свою підтримку колишньому міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку, який вже упродовж 18 днів голодує у СІЗО на знак протесту щодо безпідставного та протизаконного тримання під вартою упродовж 4,5 місяців", - додав він

Між тим, брат екс-міністра внутрішніх справ Сергій Луценко зазначив, що "Народна самооборона" непричетна до акції журналістів.

"Це - незалежне рішення Рівненської медіа профспілки та їхня ініціатива. "Народна самоооборона" цього не організовувала. Ми тільки поширили інформацію про це в пресі. Чотири рівненських журналісти, серед яких Сергій Штурхецький, Іван Чорнобай, Роман Жабчик і Сергій Матлах, вирішили в такий спосіб оголосити акцію з підтримки демократії в Україні "Стоп тоталітаризму. Ні – політичним репресіям!". Вони також морально підтримують мого брата, за що я їм безперечно вдячний. Мені також відомо, що під зверненням українських політиків, журналістів і громадських діячів, а там понад 100 підписів, долучилися також делегації Європарламенту з Італії та Польщі", - розповів Луценко.

Зі свого боку "самооборонець" Володимир Ар'єв вважає, що журналістська акція в Страсбурзі приверне увагу європейської громадськості.

"В даному разі ми розуміємо цілком, що в Україні з нашою правоохоронною та судовою системами сподіватися немає на що. Тому таким чином журналісти хотіли звернути увагу європейських політиків на те, що відбувається в Україні. А це й утиски свободи слова, політичні репресії, відступ від демократі та інші негативні тенденції, які вже знаходять поволі відображення у звітах міжнародних організацій. Поки що європейські політики знали про це переважно зі шпальт газет, а тепер журналісти їм скажуть в очі про те, що відбувається в країні. Не через шпальти газет а особисто. Це - дуже гарна ініціатива й вона не залишиться в Європі непоміченою", - додав Ар'єв.

Зараз ви читаєте новину «Європарламентарі підтримали голодного Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути