пʼятниця, 06 травня 2011 22:47

Голодуванням Луценко приверне увагу до "безпредєлу" у правоохоронній системі - Томенко

Голодуванням Луценко приверне увагу до "безпредєлу" у правоохоронній системі - Томенко

Опозиція продовжує сподіватися, що президент Віктор Янукович та Європейський суд вплинуть на прокуратуру, щоб та звільнила зі слідчого ізолятора екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це в ефірі 5 каналу заявив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко.

"Те, що я бачу і чую, дає підстави говорити про цинізм влади. Коли владі треба витратити кілька мільярдів, то це вирішується за кілька годин. І президент, і уряд у курсі цих подій. Тому тут є два шляхи: президент має взяти всю відповідальність за стан Луценка на себе і, звичайно, європейські структури. І будемо дивитися, як буде діяти президент і Європейський суд", - зазначив віце спікер.

Водночас Томенко вважає, що своїм голодуванням Луценко приверне увагу до інших проблем у правоохоронній системі.

"Хоча я мав розмову з правозахисниками, то вони мені кажуть: ви що думаєте, що лише політики сидять у СІЗО без рішення суду? Тому, можливо, Юрій своїм таким мужнім кроком приверне увагу до того безпрєделу, який коїться у правоохоронній системі", - зауважив Томенко.

Нагадаємо, 6 травня адвокати та захисники Юрія Луценка Ігор Фомін, Володимир Орлов та Ірина Луценко звернулися до президента України Віктора Януковича з проханням втрутитись у справу екс-міністра МВС, оскільки вона вимагає "прийняття термінових рішень і вжиття невідкладних заходів на найвищому рівні для відновлення конституційних прав підзахисного".

Зараз ви читаєте новину «Голодуванням Луценко приверне увагу до "безпредєлу" у правоохоронній системі - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути