пʼятниця, 06 травня 2011 21:41

ГПУ: Стан Луценка задовільний. Примусового годування не буде

ГПУ: Стан Луценка задовільний. Примусового годування не буде

Юрію Луценку роз'яснено про шкідливість подальшого голодування

Як говориться в повідомленні Генеральної прокуратури, за дорученням Генерального прокурора Віктора Пшонки його заступник Анатолій Пришко 6 травня, відвідав Київський слідчий ізолятор, де утримується обвинувачений Юрій Луценко.

Разом із ним були присутні Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Олександр Аніщенко, голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков, виконувач обов'язків прокурора м. Києва Дмитро Лупеко.

В ГПУ наголошують, що стан здоров'я Луценка постійно контролюється медичними працівниками.

У п'ятницю "лікарями вищої категорії лікувальних закладів МОЗ України, зокрема завідуючим відділенням алергології та ревматології, завідуючим кардіологічним відділенням та лікарем з клінічної ендокринології науково-практичного центру було проведено його комісійний огляд".

За їх висновками, стан здоров'я Луценка на сьогодні задовільний, загострень хронічних хвороб не спостерігається, артеріальний тиск та рівень цукру в крові в нормі.

ГПУ завляє, що Луценко добровільно вживав поживну суміш до 4 травня за рекомендаціями лікарів. Наразі згідно з медичними показниками проводити примусове голодування підстав не має.

У зв'язку з початком голодування його залишили в тримісній камері, відселивши з неї двох ув'язнених, що вплинуло на умови їх перебування у СІЗО, зазначили в Генпрокуратурі.

Під час опитування Луценко заявив, що претензій у нього ні до персоналу слідчого ізолятора, ні до умов тримання немає. Також він висловив подяку лікарям, які щоденно проводили його огляд.

Його регулярно відвідує дружина і двоє його захисників.

"Під час бесіди Юрію Луценку було роз'яснено про шкідливість подальшої відмови від вживання їжі, проте він заявив, що не має наміру припиняти голодування", - зазначили в Генпрокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ: Стан Луценка задовільний. Примусового годування не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути