четвер, 05 травня 2011 22:55

Гриценко: Арешт- особиста помста. Янукович повинен припинити знущання над Луценком

 Гриценко: Арешт- особиста помста. Янукович повинен припинити знущання над Луценком

Лідер Громадянської позиції Анатолій Гриценко заявив, що президент Віктор Янукович повинен "припинити знущання над Юрієм Луценком" і негайно випустити його з СІЗО.

У своєму блозі на Корреспондент.net він також заявив, що арешт Луценко нічим не обгрунтований, оскільки, перебуваючи під підпискою про невиїзд, він не представляв ніякої небезпеки для суспільства. "Нічого іншого, як особисту помсту за цим арештом я не бачу", - зазначив він.

"Слідство завершено, Луценко ознайомився зі справою, він готовий до суду. Які мотиви утримання його за гратами? Ніяких! Партія регіонів, яка привела Януковича до влади, повинна нагадати йому, що Президент - це гарант, і він повинен захищати конституційні права громадян" , - вважає Гриценко.

На його думку, не Пшонка і не Печерський суд, а сам Янукович приймає рішення такого рівня. "Приниження і знущання над Луценком в СІЗО створюють реальну загрозу його здоров'ю і навіть життю. Янукович добре знайомий з умовами, в яких наразі перебуває Луценко. Якщо Янукович зберіг хоч краплю людяності, він повинен зупинити свавілля правоохоронців і зільнити Луценка", - резюмував політик.

Нагадаємо, сьогодні, 5 травня, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в листі на ім'я генерального прокурора України заявив, що буде чинити опір примусового годування, навіть якщо співробітникам СІЗО доведеться для виконання цієї процедури застосовувати силу.

У свою чергу дружина Луценка Ірина повідомила про погіршення стану здоров'я і загального самопочуття чоловіка. За її словами, Луценко за останній день він втратив 3 кг ваги, у неї змінюється колір шкіри і сповільнюється реакція.

Зараз ви читаєте новину « Гриценко: Арешт- особиста помста. Янукович повинен припинити знущання над Луценком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути