Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2012 17:25

Європа не кликала до себе навіть Ющенка так, як вмовляє "совкового" Януковича - нардеп

Європа не кликала до себе навіть Ющенка так, як вмовляє "совкового" Януковича - нардеп
Володимир Яворівський не виключає імовірність санкцій проти президента. Фото: ua.glavred.info

Європа може ввести санкції проти оточення президента Віктора Януковича, але двері до ЄС для України ще не зачинено.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Володимир Яворівський.

"Дедалі рішучіше стає голос європейців і Ради Європи у першу чергу. Вже буквально говорять про санкції. І санкції, у першу чергу, проти капіталу Януковича за кордоном і його родини", - підкреслив парламентар.

Це може бути реальним поштовхом для зміни ситуації в країні, переконаний він. На думку Яворівського, введення санкцій — це цілком реально і це вже показало Євро-2012: "Адже ще ніхто не приїхав до України. Може, звичайно, якщо команди вийдуть у фінал чи у півфінал, то хтось і приїде. Але я думаю, що теж не всі".

Тільки польський президент, за словами нардепа, ще хоче зберегти з Януковичем контакт, але "не для того, щоб виручати Януковича, а для того, щоб його переконувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-посол США в Україні: Конгрес повернеться до питання санкцій щодо українських чиновників

Яворівський також запевнив: "Простих українців санкції не торкнуться у жодному випадку. На Заході дуже чітко все розуміють. Мені дуже сподобалося,  що всі вони, навіть ті, хто відмовився приїжджати на Євро-2012, не ігнорують український народ, не ігнорують футбол, вони ігнорують Януковича".

У той же час, "бютівець" переконаний, що в України ще є шанс потрапити до Європи, бо "двері не зачинені".

"Я скажу такий парадокс: щоб ми там про Ющенка не казали, і я зокрема, він був проєвропейський. Але навіть йому так Європа не відповідала бажанням підписати з Україною бодай протокол намірів, певні поетапні документи. Я вже не кажу про Кучму", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президенту Литви порадили приїхати в Україну і сказати в очі керівництву про їхні помилки

Яворівський додав: "Але щоб так поталанило Януковичу, людині абсолютно совковій, так поталанило, що його буквально просять до Європи, тільки "виконайте оці зобов'язання". При чому, зобов'язання елементарні!".

Нардеп переконаний, що Януковичу варто просто натиснути умовну кнопку під своїм столом, щоб Верховна Рада проголосувала за відповідні закони, які необхідні для того, щоб покращити взаємини з ЄС.

"Є дуже тривожні сигнали на тлі того, що Янукович фактично відмахується від Європи. Йому вже ніхто не вірить. Уже всі балачки, обіцянки, увесь королівський набір вичерпано, йому більше ніхто не довіряє. Якщо не буде зроблено якогось реального кроку, то від України відвернуться і скажуть: "ми робили все, що могли", - підкреслив Яворівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенківці" передали ЄС і США список посадовців, що заслуговують на санкції

Він також наголосив: "Ми повинні дякувати, що так повелася зараз Німеччина, яка раніше боялася Росії і через те на нас дивилася крізь пальці. А сьогодні позиція Меркель очевидна, вона навіть на своєму мітингу згадала Юлію Тимошенко. Фактично всі європейські президенти, — хто більш, хто менш радикально, - дотримуються тієї ж позиції. Немає сьогодні жодної країни, яка б сказала, що все нормально, що "ми хочемо із Януковичем співпрацювати і таке інше".

Зараз ви читаєте новину «Європа не кликала до себе навіть Ющенка так, як вмовляє "совкового" Януковича - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути