понеділок, 07 травня 2012 17:14

Президенту Литви порадили приїхати в Україну і сказати в очі керівництву про їхні помилки

Президенту Литви порадили приїхати в Україну і сказати в очі керівництву про їхні помилки
Андрюс Кубілюс пропонує поговорити з українською владою про Тимошенко. Фото: www.15min.lt

Литовський прем'єр Андрюс Кубілюс заявляє, що варто було б взяти участь у саміті в Ялті, який влаштовує президент України Віктор Янукович, щоб особисто висловити йому протест, у зв'язку з кримінальним переслідуванням українського екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Можливість поїхати в Україну і сказати українському керівництву прямо в очі, які помилки вони роблять, в тому числі і в справах прав людини, правової держави - я маю на увазі справу тієї ж Юлії Тимошенко, я б назвав цінною", - сказав прем'єр в понеділок журналістам після зустрічі з президентом Далею Грібаускайте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович не вийде із ситуації з політичними переслідуваннями – Європа застосує реальні санкції – політолог

Він додав, що "вирішувати це, без сумніву, буде сама президент".

"Але я б хотів зазначити, що доля України дуже важлива не тільки для самої України, але і для нас, які знаходяться на околиці Євросоюзу (ЄС), гравітація всього регіону Східного партнерства ближче до ЄС є нашою життєво важливою справою геополітичної безпеки", - сказав прем'єр.

Про своє рішення президент Литви має оголосити в понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ялті Президент Польщі вкаже Януковичу на проблеми України

Раніше повідомлялося, що керівники Австрії, Хорватії, Чехії, Естонії, Латвії, Німеччини, Італії, Словенії, Болгарії оголосили, що не приїдуть на саміт у Ялті, запланований на 11-12 травня. Між тим, раніше повідомлялося, що президенти Польщі і Словаччини збираються приїхати на цю зустріч у верхах.

Зараз ви читаєте новину «Президенту Литви порадили приїхати в Україну і сказати в очі керівництву про їхні помилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути