субота, 17 грудня 2011 10:05

Європа не дає Україні перспективу

Європа не дає Україні перспективу

Домовленості щодо закріплення перспективи членства України в Європейському Союзі в угоді про асоціацію немає. Це випливає зі слів міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, сказаних в ефірі телеканалу "Інтер", щодо парафування відповідної угоди з ЄС, повідомляє "Українська правда".

"Угода про асоціацію не є подарунком Україні", - заявив він.

"Ми вийшли на фінальний етап домовленостей з Євросоюзом, щодо параметрів наших подальших взаємовідносин, від яких буде залежати дуже багато і тут всередині країни, але з урахуванням того, як розвивається ситуація в самому Євросоюзі, і там", - розповів міністр.

"Я думаю, всі зацікавлені, щоб на якомусь етапі, можливо не 19-го, трошки пізніше, ця угода була парафована", - зазначив Грищенко.

При цьому він додав, що "парафування - це технічна процедура".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наше місце — у Європі, а не в ж...": у Києві молоді люди збирали підписи для Тейшейри

"Це питання (парафування) має вирішуватись відповідно до того, наскільки готові сторони до реалізації саме цієї процедури", - заявив міністр.

"Ми готові до парафування, але таке враження виникає, що навіть технічно європейська сторона не готова сьогодні", - сказав Грищенко.

"Ми готові зафіксувати, що це є етап, коли ми домовились", - підсумував він.

Відповідаючи на питання, чи не є причиною неготовності до парафування пункт щодо перспективи членства України в ЄС, міністр заявив: "Ми все ще працюємо над цим компромісом, і думаємо, що ми його досягнемо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зізнався - Тимошенко стоїть на шляху асоціації з ЄС

Коментуючи ускладнення, які існують на шляху до парафування угоди у зв'язку зі справою Тимошенко, міністр заявив: "Вони постійно піднімаються європейською стороною і ми завжди готові відповідати на питання, які виникають в цьому зв'язку".

"У нас існує постійний діалог, і ми виходимо з того, що це не повинно бути проблемою в наших відносинах з точки зору вирішення тих проблем, які насправді на довгі роки вирішують наші відносини", - сказав Грищенко.

Нагадаємо, саміт "Україна-ЄС" відбудеться 19 грудня. У МЗС України заявили, що парафування документів у цей день може не відбутися.

Зараз ви читаєте новину «Європа не дає Україні перспективу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути