пʼятниця, 16 грудня 2011 14:13

"Наше місце — у Європі, а не в ж...": у Києві молоді люди збирали підписи для Тейшейри

"Наше місце — у Європі, а не в ж...": у Києві молоді люди збирали підписи для Тейшейри

На Європейській площі у Києві громадян закликали підписати звернення до голови представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейри.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

В заяві висувається прохання до Тейшейри вплинути на європейських чиновників, щоб за підсумками саміту Україна-ЄС, який відбудеться 19 грудня Україною було підписано Угоду про асоціацію з ЄС.

Організатором акції виступила громадська ініціатива "Оновлення країни". Акція зібрала близько 10 осіб. В основному, це студенти.

Вони тримали плакати: "Україна — найбільша країна Європи", "Наше місце — у Європі, а не в ж...", та "ЄС — Yes!, No! - ЄрАзЕс".

Також вони роздавали листівки з порівняльною характеристикою життя і рівня демократії в Європі та Євразійському союзі.

"Жити по правилам країн, що входять до Єразійського і Митного союзів — не є вибором України. Це тоталітарні об'єднання, де всі потуги направлені на збагачення керівників Кремля і "Газпрому". Україна історично інтегрувалася в європейський простір. Ми завжди мали тісні стосунки з країнами ЄС і вважалися важливим транзитним шляхом між Європою та Кавказом, Росією чи Туреччиною. Ми хочемо, щоб громадяни не були байдужими, адже зараз вирішується доля не просто України, а кожного громадянина окремо. Дуже важливо, де ми будемо жити — в ЄС чи у новітній Російській імперії", - говорить координатор акції "Будь українцем! Будь європейцем!" Сергій Пархоменко.

Акція тривала близько години. За цей час зібрали близько 10 підписів.

Пархоменко розповів, що протягом останнього тижня такі ж акції пройшли у Харкові, Луганську та Чернігові. Планується проведення таких акцій у Донецьку, Запоріжжі та Одесі.

"Ми ще не підраховували, скільки ми зібрали підписів, але думаю, їх не менше ста. Сьогодні зібрали тільки 10, думаю у тому винен дощ", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «"Наше місце — у Європі, а не в ж...": у Києві молоді люди збирали підписи для Тейшейри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути