середа, 14 грудня 2011 15:48

МЗС: 19 грудня парафування не буде, але "це не Армагеддон"

МЗС: 19 грудня парафування не буде, але "це не Армагеддон"

У МЗС України заявляють, що парафування документів 19 грудня може не відбутися. "Але це не Армагеддон", - запевнили в МЗС.

Парафування угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, можливо, не відбудеться на саміті 19 грудня. Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, коментуючи заяву посла України при ЄС Костянтина Єлісєєва.

"Насправді, сторони не ставили питання про підписання якихось документів 19 грудня на саміті Україна-ЄС. Крім того, угода про зону вільної торгівлі - складова угоди про асоціацію між Києвом і Брюсселем. Таким чином, не може такого бути, щоб ЗВТ розглядався окремо від асоціації", - підкреслив Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фюле зробив контрольний візит до України перед самітом

За його словами, Міністерство закордонних справ продовжує роботу над угодою про асоціацію між Україною та ЄС і займається підготовкою саміту 19 грудня.

При цьому в МЗС зазначили: "Можливо, що парафування угоди про асоціацію не відбудеться в рамках саміту. Але, тим не менш, буде заявлено про зближення сторін і про завершення переговорів про асоціацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ сподіваються декриміналізувати "статтю Тимошенко" до саміту Україна - ЄС

При цьому він пояснив, що парафування угоди - це визнання ідентичності тексту угоди тому, про що було домовлено. "Це чисто технічний етап, який жодним чином не вводить в дію сам документ. Нічого не зміниться від того, парафовано текст чи ні", - додав Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт Україна-ЄС буде технічним - експерт

"Так, імовірно, що парафування не буде, але це не Армагеддон. Для нас принципово саме завершення переговорів. Саміт важливий сам по собі", - підкреслили в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт Україна-ЄС відбудеться за будь-якої політичної погоди - МЗС

Зазначимо, що український посол при ЄС Костянтин Єлісєєв заявив, що цей документ на майбутньому саміті ЄС не буде підписаний "через позицію кількох країн Євросоюзу". Зокрема, за його словами, мова йде про Німеччину.

Зараз ви читаєте новину «МЗС: 19 грудня парафування не буде, але "це не Армагеддон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути