понеділок, 28 листопада 2011 11:34

Саміт Україна-ЄС відбудеться за будь-якої політичної погоди - МЗС

Саміт Україна-ЄС відбудеться за будь-якої політичної погоди - МЗС

Саміт Україна-ЄС, що запланований на 19 грудня, відбудеться за будь-якої політичної погоди.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це заявив заступник міністра закордонних справ, глава делегації України на переговорах з ЄС щодо Угоди про асоціацію Павло Клімкін.

"Був офіційний обмін відповідними документами щодо того, що саміт відбудеться 19 грудня", — нагадав дипломат.

"А зміна клімату — це питання, яке розглядається в рамках Кіотського процесу, а не відносин Україна—ЄС", – додав він.

Відповідаючи на питання про те, чи буде парафована на саміті Угода про асоціацію, Клімкін сказав: "Ми працюємо над цим".

"Хоча це питання, на відміну від підписання та ратифікації, — швидше, технічне. Адже парафування — це технічна фіксація згоди сторін з приводу тексту угоди. Воно означає, що сторони в певний момент домовилися: вони завершили переговори щодо тексту. Оскільки парафування відбувається не на політичному рівні, воно, як правило, здійснюється главами переговорних делегацій: вони ставлять свої ініціали на кожній сторінці тексту", - відзначив чиновник.

"Потім піде процедура підготовки до підписання. Вона займе в ЄС, вочевидь, кілька місяців. Оскільки необхідно перекласти цей досить об'ємний текст усіма офіційними мовами ЄС плюс розгляд у юридичних службах. Наші процедури заберуть трохи менше часу. Зараз остаточно зводимо текст, а це дуже непроста праця, оскільки виникають відсильні норми, необхідність перевірити нумерацію статей, термінологію", - пояснив глава делегації України на переговорах з ЄС щодо Угоди про асоціацію.

Зараз ви читаєте новину «Саміт Україна-ЄС відбудеться за будь-якої політичної погоди - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути