четвер, 09 травня 2013 23:31

Естонія запропонувала замінити Євросоюз на Європейську федерацію

Естонія запропонувала замінити Євросоюз на Європейську федерацію
Тоомас Хендрік Ільвес. Фото: www.seti.ee

Естонія під час головування в Європейському союзі у 2018 році могла б активно просувати ідею створення Європейської федерації на базі нинішнього Європейського ССоюзу, вважає президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес (Toomas Hendrik Ilves).

Виступаючи в четвер у рамках Дня Європи на публічних слуханнях про майбутнє ЄС у Таллінні, він заявив, що "Естонія може стати біля витоків створення цього політично-економічного співтовариства".

На його думку, нинішній ЄС, як конфедеративний устрій, йде в минуле, а федерація допоможе державам, входять до нього, вистояти в непростих умовах сьогодення.

"Федерація - кращий варіант для об'єднання інтересів великих і малих, за федеральної системи інтереси малих країн захищені краще", - вважає глава держави.

Він підкреслив, що "в сучасному світі, щоб разом бути сильними, щось потрібно разом робити".

"Якщо ми хочемо, щоб Європейський Союз був силою, з якою рахуються, то він потребує зміцнення. У країнах НАТО та ЄС у сукупності проживають 900 мільйонів людей, які представляють істотну силу для захисту ліберальної демократії", - зазначив президент Естонії.

Ільвес підтримав висловлену під час дебатів точку зору про те, що в Європейській федерації має бути єдина конституція, єдиний двопалатний парламент, де у верхній палаті всі держави були б представлені рівнозначно, а в нижній - пропорційно, а також єдині Конституційний суд і Верховний суд.

Зараз ви читаєте новину «Естонія запропонувала замінити Євросоюз на Європейську федерацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути