середа, 08 травня 2013 13:32

Кожара розхвалив Януковича-демократа й побачив Україну в Євросоюзі

Кожара розхвалив Януковича-демократа й побачив Україну в Євросоюзі
Леонід Кожара розповів про реформаторські успіхи Януковича. Фото: tsn.ua

Президент Віктор Янукович протягом останніх трьох років домігся більшого прогресу в реалізації демократичних, правових, соціальних та економічних реформ, ніж всі попередні уряди.

Про це заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара в інтерв'ю Associated Press.

Водночас Україну він назвав "молодою демократією", яка не має ідеального послужного списку в області прав людини.

"Ми визнаємо, що Україна сьогодні знаходиться під критику з боку Європейського союзу і наших сусідів на Заході", - зазначив Кожара.

Очільник МЗС також висловив сподівання, що Україна цього року підпише угоду про асоціацію з Європейським Союзом попри ув'язнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

За його словами, одна кримінальна справа не повинна бути перешкодою для підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

"У нас є сотні інших питань для обговорення з Європейським Союзом, і багато держав-членів ЄС підтримують підписання з угоди про асоціацію попри справу Тимошенко ... Сьогодні тенденція дуже позитивна", - сказав Кожара.

Як пише Associated Press, український міністр не дав сигналу, що уряд розглядає можливість звільнення Тимошенко з в'язниці.

"Ми також вважаємо, що навмисні протиправні дії, вчинені колишнім прем'єр-міністром, завдали великого економічного збитку Україні ... не менше 6 мільярдів доларів на рік", - пояснив він.

Міністр нагадав, що угода про асоціацію складається з двох частин: політичної та економічну, яка передбачає створення всеохопної зони вільної торгівлі. У цьому контексті Кожара заявив, що Україна зможе вільно торгувати як з СНД, так і з ЄС.

"Україна може стати єдиною країною у світі, яка має дві угоди про вільну торгівлю - на Заході і на Сході", - запевнив Кожара.

Зараз ви читаєте новину «Кожара розхвалив Януковича-демократа й побачив Україну в Євросоюзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути