Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2018 12:43

ЄС виділив Україні транш

ЄС виділив Україні транш
Загалом ЄС виділить на реформу €104 млн. Фото: politeka.net

Європейський Союз виділив Україні транш у розмірі €15,5 млн на реформу державного управління.

Про це інформує прес-служба Кабінету міністрів.

Міністр Кабміну Олександр Саєнко пояснив, що розмір фінансування залежить від успішного виконання реформи в попередній період, а Україна вже виконала 75% поставлених індикаторів на 2017 рік.

"Перша частина траншу є фіксованою та складає 5 мільйонів євро. Друга частина залежить від успішності впровадження реформи, що вимірюється визначеними програмою індикаторами. Завдяки їх виконанню друга частина траншу складає 10,5 мільйонів євро. Кошти бюджетної підтримки направляються в державний бюджет", - пояснив Саєнко.

У Представництві ЄС в Україні нагадали, що це вже друга виплата після першого траншу розміром €10 млн, які було надано у травні 2017 року.

Крім того, в диппредставництві зазначили, що у 2016 році ЄС схвалив спеціальну програму допомоги реформування сектора державного управління розміром €104 млн, яка передбачає €90 млн на бюджетну підтримку і €14 млн на технічну допомогу, що використовується для надання консультативних послуг державним органам, залученим в упровадження реформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому реформи проводяться без ентузіазму

Реформа державної служби передбачає повне перезавантаження систем управління державою і зміну умов праці держслужбовців. Для цього скорочують штат держслужбовців і наймають молодих аполітичних фахівців.

У десятьох українських міністерствах з'явились нові внутрішні структури – генеральні директорати з новопризначеним штатом. Співробітники цих директоратів – нові державні службовці із зарплатами, що відповідають рівню сфери ІТ. Нові центри мають докорінно змінити суть роботи міністерств за європейським зразком.

Зараз ви читаєте новину «ЄС виділив Україні транш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути