вівторок, 13 грудня 2022 17:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Еммануелю, я сподіваюся на конкретні рішення" – Зеленський назвав шість пунктів на зиму

"Еммануелю, я сподіваюся на конкретні рішення" – Зеленський назвав шість пунктів на зиму
Президент Еммануель Макрон під час візиту в Україну, червень 2022 року. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників конференції "Солідарні з українським народом", яка відбулася в Парижі.

Участь у заході брали президент Франції Еммануель Макрон, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс, прем'єр-міністр Норвегії Йонас Ґар Стьоре, прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Бетель, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Також з візитом у Парижі перебуває перша леді України Олена Зеленська.

"Тут і зараз ми маємо узгодити конкретні речі, які не тільки допоможуть Україні вистояти взимку, а ще й максимально наочно доведуть будь-яким антидемократичним і антиєвропейським силам, насамперед Росії, що Європа навчилася не допускати катастрофи й захищати своїх людей", – заявив Зеленський.

Президент назвав шість пунктів.

"Перше. Ми потребуємо кількох категорій обладнання. Це трансформатори, обладнання для відновлення високовольтних мереж, газотурбінні й газопоршневі енергоблоки", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 125 зенітних гармат: Велика Британія оголосила нову допомогу Україні

"Друге. Мінімум до завершення цього опалювального сезону в Україні ми потребуємо аварійного підтримання з боку європейської енергосистеми. Тобто постачання електрики з країн ЄС в Україну. Обсяг – до двох гігават", – заявив Зеленський.

Також закликав ЄС відправити спеціальні місії на об'єкти критичної енергетичної інфраструктури в Україні.

"Четверте. Через руйнацію терористами електростанцій ми змушені використовувати більше газу цієї зими, ніж передбачалося. Ми потребуємо підтримки для закупівлі близько двох мільярдів кубометрів газу", – сказав президент.

П'ятим пунктом Зеленський назвав проєкт із закупівлі LED-ламп для України.

"Комусь це може здаватися не надто суттєвим. Але 50 мільйонів таких ламп дадуть змогу заощадити близько одного гігавата електрики", – заявив.

"І шосте. Нам потрібен спеціальний постійний механізм координації зусиль – Паризький механізм. Він допоможе давати вчасні та ефективні відповіді на кожен виклик російського енерготерору", – сказав Зеленський.

Президент України звернувся до президента Франції.

"Ще раз дякую, пане президенте Еммануелю, за організацію цієї конференції. Я сподіваюся на конкретні рішення", – сказав Зеленський.

Вчора лідери країн "Великої сімки" – Сполучених Штатів Америки, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії і Канади – заявили, що підтримуватимуть Україну і посилюватимуть економічний тиск на країну-агресорку Російську Федерацію.

Країни Заходу нададуть Україні $ 1 млрд для проходження зими, повідомив сьогодні прем'єр Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «"Еммануелю, я сподіваюся на конкретні рішення" – Зеленський назвав шість пунктів на зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути