вівторок, 14 червня 2011 11:54

Експерт розповів, як діє на Україну резолюція по Тимошенко

Експерт розповів, як діє на Україну резолюція по Тимошенко

Нещодавня резолюція Європарламенту з критикою на адресу української влади є орієнтиром для інвесторів і міжнародних організацій.

Так вважає науковий директор Школи політичної аналітики НАУКМА Олексій Гарань.

"Ця резолюція важлива, бо вона є орієнтиром для західних урядів, інвесторів, різних міжнародних організацій. Вона свідчить про те, що стає негативною кредитна історія, яку має наш уряд і Банкова у сфері демократії. Накопичується все більше фактів, які потім будуть предявляти Києву. Вони можуть бути навіть використані у санкціях проти окремих чиновників", - сказав політолог.

За словами Гараня, нинішня влада не реагує на те, що відбувається всередині країни.

"Бачимо чітку бульдозерну політику. Проте, коли все виходить на міжнародний рівень, то змушені реагувати. Наприклад, після критики з-за кордону Віктор Янукович раптом сказав, що він здивований, чому Юлію Тимошенко не випускають з країни. Після цього поїхала. Потім Валерій Хорошковський поклав заяву про свою відставку з посади члена Вищої ради юстиції. Це результат міжнародної критики", - переконаний експерт.

Політолог також вважає, що не можна списувати прийняття цієї резолюції тільки на роботу європейських друзів Тимошенко.

"Подавала її Європейська народна партія, але підтримали і група "зелених", і лібералів. Якби соціалісти хотіли заблокувати прийняття документу, то зробили б це. Вони теж не можуть захищати цей режим. Справа не в Тимошенко і Луценкові, а в ситуації з демократією загалом", - наголосив Гарань.

В резолюції сказано, що необхідно прийняти до уваги, що верховенство права є суттєвим не тільки для укладення Угоди про асоціацію, а й в цілому для демократії: "Якщо Євросоюз не укладе Угоду про асоціацію, то цим самим висловить своє "фе" Януковичу і покаже сутність цього режиму. Більшість все ж схиляється, що Україні потрібна ця угода. Потрібна і Зона вільної торгівлі, щоб Україну не понесло на схід у Митний союз".

Як відомо, Європейський парламент (ЄП) підтримав резолюцію з критикою на адресу української влади про застосування кримінального права в якості інструмента для досягнення політичних цілей.

ЄП висловив стурбованість у зв'язку зі збільшенням кількості виборчого переслідування представників опозиції, а також щодо нерозмірності заходів, які вживаються проти Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як діє на Україну резолюція по Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути