пʼятниця, 10 червня 2011 10:32

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Партії регіонів заявили, що резолюція ЄП по Тимошенко - несуттєва

У Партії регіонів заявили, що резолюція ЄП по Тимошенко - несуттєва

Обговорення українського питання в Європарламенті виявило справжніх друзів України в ЄС. Крім того, прийнятий в ЄП документ "Справа Юлії Тимошенко та інших членів колишнього уряду" не є позицією усього депутатського корпусу.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко.

За його словами, на засіданні Європарламенту були присутні менше, ніж 10% депутатів, а підтримали цей документ лише 37 з 736 членів ЄП.

"Отже, не можна говорити про те, що цей документ відображає позицію усього депутатського корпусу", - зазначив Вечерко.

Що ж стосується тексту документу, як зауважив "регіонал", в ньому є певні застереження, проте вони не є критичними.

Крім того, нардеп заявив, що низка зазначених у документі положень відображають ті цінності, які поділяє Україна.

"Повага до принципів соціальної ринкової економіки, верховенства закону, прав людини і захисту меншин – це ті цінності, які єднають нас, і їх дотримання є ключовим завданням для української влади", - запевнив парламентарій.

Вечерко додав, що в цьому документі депутати Європарламенту закликали керівництво України до проведення судової реформи.

"Для України необхідність реалізації комплексної судової реформи є актуальною вже давно, і сприяння Єврокомісії в її проведенні може прискорити цей процес", - вважає політик.

Нагадаємо, Європейський парламент (ЄП) підтримав резолюцію з критикою на адресу української влади про застосування кримінального права в якості інструмента для досягнення політичних цілей.

Резолюція була прийнята простою більшістю голосів у рамках пленарного засідання Європарламенту в четвер у Страсбурзі після дискусії.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів заявили, що резолюція ЄП по Тимошенко - несуттєва ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути