понеділок, 09 вересня 2013 19:15

Експерт розповів, чому Януковичу доведеться йти на наступні президентські вибори

Експерт розповів, чому Януковичу доведеться йти на наступні президентські вибори
Віктор Янукович. Фото: tsn.ua

Президент Віктор Янукович створив "потужне фінансово-політичне угруповання під назвою "Сім'я", яка розвалиться без нього. Тому всі заяви про те, що він не планує другий термін президентства - "ще не лицемірство, але вже не щирість".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Це ще не лицемірство, але вже не щирість. Це ще не обман електорату, але й не зовсім правда. Ясно, що будь-який президент хоче відпрацювати два терміни", - висловив думку політолог.

Крім того, за його словами, президент Віктор Янукович створює "потужне фінансово-політичне угруповання під назвою "Сім'я", яке розвалиться без нього.

"У разі, якщо він піде із поста президента в 2015 році це призведе до того, що дане найпотужніше олігархічне об'єднання тут же розвалиться, тому що воно тримається на єдності влади і власності. Йому доведеться йти на наступні президентські вибори", - підкреслив Небоженко. "І всі розмови про те, що він не буде балотуватися, або про те, що буде передавати владу наступникові - це все розмови на користь початківців-політологів", - резюмував він.

Нагадаємо, Віктор Янукович повідомив, що в 2014 році відзвітує про виконання своєї передвиборчої програми , яку він оголошував в 2010 році, і за її результатами прийме рішення, чи висувати свою кандидатуру на другий термін. Поки він не планує другий термін президентства. "Я виконую ту програму, з якою йшов на вибори в 2010 році. Коли я відзвітую за цією програмою перед українським народом ... думаю, що звіт буде вже в 2014 році ... тоді я зможу - в першу чергу самому собі - дати відповідь і прийняти рішення з цього питання", - сказав президент.

Раніше повідомлялося про те, що колишній народний депутат Юрій Кармазін вважає, що через суд можна позбавити повноважень не тільки депутатів, а й президента, якщо з'ясується, що під час президентських виборів були порушення.

Віталій Кличко вже готується подавати позов до Європейського суду з прав людини, оскільки влада готується зняти його з президентських виборів 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому Януковичу доведеться йти на наступні президентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути