середа, 15 червня 2011 12:29

Експерт: "Розмовляти з Росією міг тільки Ющенко"

Експерт: "Розмовляти з Росією міг тільки Ющенко"

Резолюція Європейського парламенту, що була оприлюднена нещодавно, може мати серйозні негативні наслідки для політичного керівництва України.

Таку думку висловив Олексій Коломієць, президент Центру європейських та трансатлантичних студій.

"Зрозуміло, що резолюція була спрямована до тих, хто сидить в кабінетах на Банковій та Грушевського, і вони повинні це чітко усвідомлювати. Вони не можуть гратись з такими речами, це навіть не йде в порівняння з резолюцією Ради Європи. Політична вага та наслідки таких резолюцій більш вагомі за революції навіть в рамках ОБСЄ", - вважає він.

За словами Коломійця, політичний вплив цієї резолюції може негативно вплинути на підготовку майбутнього підписання угод про асоціацію між Україною та ЄС.

"Якщо влада не прореагує, то може вступити в дію Рада Міністрів ЄС, у крайньому випадку —Європейська Рада. Це буде абсолютний провал зовнішньої політики. Я думаю, що навряд чи хто захоче грати в такі дуже жорсткі політичні ігри, адже наслідком для Януковича та його команди буде програш", - наголосив політолог.

На думку Коломійця, ситуацію може погіршити і тиск з боку керівництва Росії.

"Справа в тому, що з Росією розмовляти міг тільки Ющенко. Нинішні правителі України з Росією розмовляти не можуть, вони її панічно бояться. Путін та Медведєв це прекрасно розуміють, тому вони будуть збільшувати тиск", - зазначив експерт.

Також політолог вважає, що нині політичне керівництво України не має вагомої підтримки у Європейському парламенті.

"Адвокатами Партії регіонів часто виступали соціал-демократи, у них є спільна заява про співпрацю, але вона базується не на ідеологічній близькості, а на зовсім інших розрахунках. У політичному плані зараз європейські соціалісти не дуже приємна публіка, у них зараз значні корупційні скандали", - зазначив Коломієць.

Нагадаємо, Європейський парламент (ЄП) підтримав резолюцію з критикою на адресу української влади про застосування кримінального права в якості інструмента для досягнення політичних цілей.

ЄП висловив стурбованість у зв'язку зі збільшенням кількості виборчого переслідування представників опозиції, а також щодо нерозмірності заходів, які вживаються проти Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

 

Зараз ви читаєте новину «Експерт: "Розмовляти з Росією міг тільки Ющенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути