понеділок, 14 березня 2011 12:44

Експерт пояснив, в чому проблема "Лівиці"

Експерт пояснив, в чому проблема "Лівиці"

Політолог Володимир Фесенко не сприймає всерйоз намір об'єднаних лівих партій перемогти на президентських виборах 2015 року. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Навіть після об'єднання "Лівиці" буде складно подолати трьохвідсотковий бар'єр. Там немає популярних лідерів. Ні Вінський, ні Ніколаєнко не є харизматичними людьми, авторитет яких може допомогти. Єдиного лідера там не може бути. Якщо будуть його визначати, це буде шляхом до роз'єднання. Можна відшукати якусь фігуру, яка не пов'язана з цими партіями, але може асоціюватися з лівими ідеями. Поки я такої не бачу. У них буде інститут співголів. Це найбільш оптимальний варіант на першому етапі розвитку партії", - зазначив експерт.

За словами Фесенка, тенденція до об'єднання за нинішніх політичних умов неминуча. "Все більше політиків в різних таборах розуміють, що без об'єднання у них не буде шансів потрапити до Верховної Ради. Часи малих партій минули. В одиночному статусі маленьких партій з маловідомими лідерами розраховувати на успішну участь у виборах неможливо. Як ми бачимо, переговори опозиційних партій на чолі із "Фронтом змін" не завершились жодним результатом. Це нелегка і кропітка справа. В даному випадку у представників цих лівих партій немає іншого виходу. Але треба дочекатися результату", - наголосив він.

Нагадаємо, п'ять українських лівих партій до осені планують об'єднатися. Таке рішення було прийнято в суботу на форумі українських демократичних лівих сил. Там були присутні керівники та представники партій "Народна влада", СДПУ, СДПУ(О), "Справедливість", Українська селянська демократична партія.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, в чому проблема "Лівиці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути