пʼятниця, 05 квітня 2013 21:34

Експерт: Центр дискредитації Ради знаходиться в АП

Експерт: Центр дискредитації Ради знаходиться в АП
Сергій Таран. Фото: 24tv.ua

Політолог Сергій Таран переконаний, що в президент Віктор Янукович намагається дискредитувати парламент, аби створити авторитарну країну.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Зараз відбувається системна дискредитація самого парламенту і демонстрація виборцям і політикам того, що парламенті партії недієздатні. Відбувається дискредитація всіх політичних сил, центр цієї дискредитації знаходиться в Адміністрації президента", - наголосив він.

Зокрема, він висловив думку, що "задача цього — нівелювати роль парламентських партій, парламентаризму і провести нові вибори, за якими буде затверджений той же референдум, щоби вибори відбувалися за мажоритарною системою".

Водночас він наголосив, що для влади, яка прагне бути авторитарною — для неї "характерне знищення всіх, без вийнятку, незалежних, або навіть відносно незалежних, інститутів влади". "Парламент - відносно незалежний, бо там доволі широко представлена опозиція. Те, що ми бачимо — підтвердження цього процесу", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче перевірити підписи депутатів-"розкольників"

За його словами, у кожної політичної сили є свій сценарій розвитку ситуації.

"Сценарій полягає в тому, аби влітку, на період відпусток, на крайній випадок восени провести референдум. І питання про розпуск може стояти лише після цього. На перевибори влада не піде, бо так буде ще гірше. А до того, буде отака млява робота парламенту. Це є сценарій від влади, а від опозиції – може полягати в тому, щоби час від часу не так мляво розблоковувати. Тобто блокувати до розпуску, і робити все, щоби вибори відбулися якогомога швидше", - резюмував Таран.

Нагадаємо, парламентська більшість вчора зранку  зібралася на засідання в актовій залі на вулиці Банковій 6-8 на другому поверсі, там вона його провела, прийнявши ряд законопроектів. "Регіонали" заявили, що проведення сесійного засідання Верховної Ради не в будівлі парламенту буде законним за рішенням більшості депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада оприлюднила список депутатів-"виїзників"

Опозиція у Верховній Раді провела своє, альтернативне засідання. Перед цим вони намагалися увійти в будівлю, де засідали депутати більшості, проте їх не пропустили.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Центр дискредитації Ради знаходиться в АП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути