середа, 17 квітня 2019 17:49

Екс-нардепа Крючкова взяли під варту

Екс-нардепа Крючкова взяли під варту
Крючков відкинув усі звинувачення. Фото: Тетяна Ніколаєнко, Facebook

Суд взяв під варту на 45 днів підозрюваного у махінаціях у енергетиці колишнього нардепа та екс-керівника компанії "Енергомережа" Дмитра Крючова з можливістю вийти під заставу в 7,11 млн грн.

Таке рішення оголосив суддя Солом'янського райсуду Києва Максим Вишняк.

Прокурор САП Віталій Кравець просив суд взяти Крючкова під варту із альтернативою застави в 346 млн грн. Своє клопотання він обґрунтовував тим, що екс-нардеп два роки переховувався від слідства і перебував у розшуку, а значить існує ризик його повторного виїзду за межі України. Кравець додав, що Крючков має статус біженця у РФ, що дозволяє йому там проживати. До того ж, підозрюваний має квартири в Братиславі (Словаччина) і Відні (Австрія).

Розмір застави прокурор пояснив тим, що майновий стан Крючкова дозволяє йому внести таку суму. Крючков задекларував у 2018 році чистий дохід у €10 тис. на місяць і продовжував займатися підприємницькою діяльністю.

Сам Крючков усі підозри заперечував і назвав їх вигадкою прокурорів і детективів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крючков звинуватив Ситника в отриманні $500 тис. хабара

Програма "Схеми" опублікувала записи телефонних розмов бізнесмена Дмитра Крючкова, братів Суркісів і соратника президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка, які свідчать про можливу причетність останнього до афер в енергетиці.

Крючкова затримали 14 квітня 2018-го в Німеччині. Через місяць він вийшов під заставу з в'язниці Мюнхена. 15 квітня 2019-го екс-нардеп прилетів у київський аеропорт "Бориспіль", де його затримали детективи НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардепа Крючкова взяли під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути