вівторок, 11 червня 2013 22:31

Екс-меру Одаричу не надходили від "заколотників" ніякі пропозиції про співпрацю

Екс-меру Одаричу не надходили від "заколотників" ніякі пропозиції про співпрацю
Сергій Одарич Фото: radiosvoboda.org

Екс-мер Черкас Сергій Одарич розповів Gazeta.ua своє бачення "політичних" переслідувань та пояснив, чому не боїться тиску.

"Публічних погроз мені не надходило, але так ми бачимо активність прокуратури, ті підозри та активність, нахабство, з яким намагаються вжити запобіжний захід домашнього арешту... Усе робиться для того, щоб послати месиджі: "Тікай, забирайся, ми тебе дощемимо, будемо переслідувати", - розповів Сергій Олегович. – Але в нас усе заплановано на всі варіанти розвитку подій на 3 роки вперед".

Після відставки мера, йому не надходили від "заколотників" ніякі пропозиції про співпрацю.

"З Жуковською у мене не було ніяких спілкувань з моменту голосування. У день голосування вона кілька разів дзвонила й просила, щоб я переніс свою поїздку до Норвегії, повернувся в Черкаси й організував їй збір голосів на виборах. Після того спілкування не було. Із паном Тулубом ми не спілкуємося з моменту, як у депутатів зявилося бажання розігнати виконавчий комітет й стало очевидно зрозуміло, що за цим стоїть персонально Сергій Борисович", - розповів екс-мер.

Сергій Одарич не боїться переслідувань і тиску на сім'ю.

"Немає таких важелів впливу, які змусили б мене зупинитися. Я перейшов рубікон у 1988 році, коли прийняв для себе рішення активно втручатися в політичне життя, ставлю собі за завдання ліквідувати несправедливість і нещирість, яка йшла від компартії радянського союзу, комсомолу. Тоді я пройшов погрози, які йшли на мою адресу, погрози вигнати з університету, переслідувати. Тому бар'єр страху я перейшов 25 років тому. Я не бачу на сьогодні сил, обставин, які б змусили мене повернутися в стан страху. Це дуже некомфортний стан, бо тоді перестаєш поважати сам себе. 25 років страх не впливає на мої рішення, й тому весь цей час живу в гармонії з собою й відчуваю себе щасливим, - прокоментував Одарич. - Я вже пережив один замах на життя, не думаю, що цього разу буде повторення. Залякування дітьми я прошов півроку тому. Мій син був членом окружної виборчої комісії на 223 окрузі. Тоді чинився тиск на нього, щоб він не заважав пану Пилипишину робити вибори на свою користь і тоді голова окружної комісії злякалася, лишилося 4 члени комісії, які продовжували відстоювати свою позицію. Я щасливий, що минулого року на парламентських виборах син переступив той бар'єр, який я подолав у 1988. Не злякався погроз і залякувань. Я бачив наскільки він сповнений страху. Я пишаюся своїми дітьми, вони дорослі і сильні, слава Богу пішли у батьків".

Нагадаємо, Одаричу вручено письмову підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень. Його підозрюють у грубому порушенні законодавства про працю, зловживанні службовим становищем та невиконанні судового рішення.

24 квітня депутати Черкаської міськради на позачерговій сесії відправили у відставку Сергія Одарича.

Зараз ви читаєте новину «Екс-меру Одаричу не надходили від "заколотників" ніякі пропозиції про співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути