вівторок, 11 червня 2013 20:47

Екс-мера Черкас не арештували

Екс-мера Черкас не арештували
Сергій Одарич Фото: procherk.info

Сьогодні Придніпровський суд міста Черкаси не задовольнив вимогу слідчого прокуратури про домашній арешт Сергія Одарича. Натомість вжили найм'якшу міру запобіжного заходу - особисте зобов'язання Сергія Олеговича.

"Немає жодних підстав застосовувати такі запобіжні заходи, як домашній арешт чи застава. Ми не маємо ніякого наміру протидіяти слідству чи ухилятися від виконання процесуальних зобов'язань. Ми відвідуємо прокуратуру на перший виклик слідчого. Я не маю жодних повноважень, не є посадовою особою і в мене не має можливості якимось чином впливати, тиснути на свідків, працівників виконкому, - пояснив позицію відставлений міський голова. – Таке рішення суду дає змогу нам працювати й залишатися в активному громадському й політичному житті, чим я займався і буду займатися надалі".

Прокуратура Черкас не погоджується з таким рішенням суду й буде оскаржувати його в апеляційному порядку.

"На думку слідства, Сергій Одарич давав підстави думати, що він ухилятиметься від слідства, а також впливатиме на свідків та підлеглих. Заяви підозрюваного про те, що прокуратура нібито безпідставно притягує його до відповідальності – не відповідають дійсності та є позицією захисту з метою уникнення кримінальної відповідальності", - зазначив Сергій Чернишов, начальник відділу Прокуратури черкаської області.

Проте він і не зміг пояснити, чому прокуратура аж на четвертий раз знайшла склад злочину у звільненнях, а три попередні рази відмовляла заявникам у порушення кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Екс-мера Черкас не арештували ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути