вівторок, 19 червня 2012 08:00

Економічне зростання треба використати на користь найбідніших громадян - Тігіпко

Економічне зростання треба використати на користь найбідніших громадян - Тігіпко
Фото: press.org.ua

Поки в Європі криза, в Україні спостерігається економічне зростання і його треба використати на користь найбідніших громадян.
Про це в ефірі телеканалу ICTV  сказав віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

"Дійсно і 2010, і 2011 рік, і зараз – криза продовжується. Ми маємо в Європі 0% зростання, зараз 0,1% зростання. Це проблеми. І це основний наш торгівельний партнер", - наголосив він.
Не дивлячись на це, є певні моменти, які змінилися, вважає Тігіпко.

"Змінилася, перш за все, вертикаль влади. Сьогодні вперше за 20 років у нас є президент і  уряд, які не конфліктують між собою, і є більшість у парламенті, яка приймає відповідні рішення", - підкреслив віце-прем'єр.

Саме тому, за його словами, в Україні за останні роки спостерігається економічне зростання.
"Економічне зростання було. Куди його витрати? Я вважаю, що кожен відсоток економічного зростання повинні відчувати найбідніші люди. І я вважаю, що абсолютно зрозуміло, що ми у першу чергу підняли пенсії це нормально", - переконаний Тігіпко.

Він наголосив, що для цього потрібно робити реформи, частину з яких вже впроваджено.

"Я  вважаю, що ми затримались із деякими моментами у реформах. І зараз ми маємо  покращити ситуацію для бізнесу, - підкреслив віце-прем'єр. - Я говорю про безкінечні перевірки, про зменшення кількості податків, ми повинні продовжувати знижувати податки.  Я говорю про подальше покращення того ж Митного кодексу, де треба прописувати прямі норми, про прийняття закону про зайнятість, де ми створюємо дуже серйозні умови для економічного стимулювання наших виробників, для того, щоб вони брали людей на робочі місця".
"Без цього, я можу зразу сказати, зробити цей крок ми зможемо. Але зробити наступний крок у 2013-2014 роках буде надзвичайно важко", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Економічне зростання треба використати на користь найбідніших громадян - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути