вівторок, 19 червня 2012 01:33

З Трудовим кодексом поспішати ніхто не буде - Тігіпко

 З Трудовим кодексом поспішати ніхто не буде - Тігіпко
Фото: liga.net

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко запевнив, що з Трудовим кодексом поспішати ніхто не буде, поки щодо цього законопроекту не буде знайдено компромісу.Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Трудове законодавство дійсно достатньо старе. Воно було написано ще у 70-х роках під час Радянського Союзу. Але якщо оцінювати його в цілому, то експерти ,  у першу чергу, міжнародної організації праці, говорять, що  воно далеко не гірше, навіть далеко не гірше", - розповів віце-прем'єр.

За його словами, новий податковий закон вже досить багато часу знаходиться у Верховній Раді після першого читання і пройшов досить тривалий шлях обговорення.

"Ми достатньо багато працювали із роботодавцями і профспілками для того, щоб знайти компроміс. Можу сказати, що приблизно в 11 позиціях компроміс не знайдено. Я запропонував тим же роботодавцям піти на такий крок: підтримати законопроект, який підтримають профспілки, а місяців через 6-9 повернутися до нього і подивитися, як це буде працювати. Поки що згоди такої немає", - розповів Тігіпко.

Узгоджувати це питання, наголосив він, може тільки через дискусію. Ми повинні розпочати говорити такі норми, що закладається. Віце-прем'єр також заперечив, що у новому Трудовому кодексі передбачено збільшення кількості робочих годин.

"Я чую про збільшення трудового часу на тиждень та інше – це абсолютно непрофесійні заяви. Це говорять люди, які не читали те, що там написано. Профспілки ніколи б не підтримали це. Вони мають досить жорстку позицію і я цю позицію поважаю На послаблення захищеності людей, які працюють ,  ніхто не піде", - запевнив Тігіпко. Він додав: "Не можемо знайти згоди – давайте почекаємо. Це питання не так сьогодні пече".

Зараз ви читаєте новину « З Трудовим кодексом поспішати ніхто не буде - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути