вівторок, 19 червня 2012 00:00

Тігіпко розповів як боротися з бідністю

Тігіпко розповів як боротися з бідністю
Фото: partyofregions.org.ua

Бізнес має нести соціальну відповідальність, але для цього він має вийти із тіні. Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав віце-прем'єр Сергій Тігіпко. Він запевнив, що уряд вже почав виконувати соціальні ініціативи президента Віктора Януковича і буде це робити і надалі.

"Я хочу сказати, що дійсно ми вже з 1 червня почали виплачувати по 1000 гривень виплат заощаджень СРСР і по 500 гривень спадкоємцям. Все іде спокійно, ви не бачите черг. І я переконаний, що ми до кінця року виконаємо свої зобов'язання, як і домовлялися", - наголосив він.

Тігіпко додав: "Я переконаний, що ця соціальні ініціативи й інші – це той етап, який ми виконали".

"Про що потрібно думати – це про ті умови, які потрібно зробити для нашої економіки та бізнесу. Що потрібно зробити для бізнесу, щоб отримати економічне зростання і за рахунок цього боротися із бідністю", - наголосив віце-прем'єр.

На його переконання, бізнес має нести соціальну відповідальність."Перш за все, потрібна прозорість у бізнесі. Але захоплення і романтизму тут не має бути. Бізнес захоче більше заробляти і  тут повинна держава втручатися. Без легалізації тут не обійтися", - підкреслив Тігіпко."Якщо ми хочемо думати про пенсіонерів, ми повинні думати про легалізацію. Але легко тут не пройде", - додав він.

Тігіпко розповів, що уряд пропонує 9 рівнів захищення заробітної плати, а всю економіку має розбити на близько 70 секторів.

Наразі, за його словами, більшість працівників отримує офіційно мінімальну заробітну плату, а решту – у конвертах. Уряд пропонує зобов'язати ставити більш реальну заробітну плату усім працівникам різної кваліфікації, починаючи від керівника підприємства. Саме це, за його словами, дозволить вивести заробітну плату із тіні.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко розповів як боротися з бідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути