вівторок, 19 червня 2012 05:55

Бізнес почне платити з такою швидкістю, що пенсіонери почнуть плескати в долоні - Тігіпко

Бізнес почне платити з такою швидкістю, що пенсіонери почнуть плескати в долоні - Тігіпко
Фото: newzz.in.ua

Податки можна буде знизити тільки тоді, коли буде легалізована заробітна платня. Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав віце-прем'єр Сергій Тігіпко.
Він розповів, що уряд вивчив досвід інших країн і на основі цього розробив свої варіанти вирішення проблеми.

"Ми дійсно десь на 4-5% платимо більше, ніж у Польщі, Чехії, Словаччини, Естонії. Податки, якщо врахувати все, приблизно однакові ", - зазначив Тігіпко.

"Я проти того, щоб ми так хвацько виступали з ідеєю: давайте спочатку ми знімемо податки, все розкриється і бізнес почне платити з такою швидкістю, що пенсіонерів це надихне, і вони почнуть просто плескати в долоні, - зазначив віце-прем'єр. - За єдиним соціальним внеском знаходяться 13 млн 700 тисяч пенсіонерів. І коли мені кажуть: зменшіть в два рази єдиний соціальний внесок, то я запитую: "Панове, ви були 5 років, чому ви не зменшили єдиний соціальний внесок?. При цьому, чому не піднімали пенсії? ".

Для того, щоб вирішити цю проблему, необхідно, за словами Тігіпка, створити конкурентні умови для бізнесу по відношенню до інших країн.
"Для того, щоб створити ці конкурентні умови, ми повинні ці 4-5% знайти і знизити. Я вважаю, що їх можна знизити за рахунок однієї простої речі: легалізації заробітної плати, легалізації робочих місць. Те, що зробила Чехія, Болгарія, Іспанія ", - пояснив він.

Віце-прем'єр додав: "Подивіться, як це було зроблено. Вони спочатку запровадили захищену заробітну плату і після цього знизили податки ".
"Ми готові це зробити. Для цього потрібно тільки одне: спокійна професійна розмова і не політизація цієї справи. Боюся, що зараз ми на це не підемо ", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес почне платити з такою швидкістю, що пенсіонери почнуть плескати в долоні - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути