Ексклюзиви
понеділок, 22 березня 2010 11:04

Економічна програма Азарова майже не відрізняється від програми Тимошенко

Економічна програма Азарова майже не відрізняється від програми Тимошенко

Міністерство економіки через вісім днів після обрання нового уряду оприлюднило проект "Державної програми економічного і соціального розвитку на 2010 рік", який буде поданий у Верховну раду разом з проектом держбюджету.

Цей документ майже не відрізняється від програми уряду Юлії Тимошенко, направленої до Ради у вересні 2009 року, зазначає газета "Комерсант-Україна".

Нова програма, як і попередня, містить сім напрямків.

Кабмін зобов"язується зберегти макроекономічну та соціальну стабільність, здійснити прорив в індустрії, зняття інфраструктурних обмежень, створити сучасну інноваційну систему та високоефективне агропромислове виробництво, інтегрувати Україну у світове співтовариство.

Уряд Миколи Азарова обіцяє підтримувати стабільність гривні, ліквідувати обмеження для роботи бізнесу, ввести єдиний соціальний внесок і накопичувальну пенсійну систему, а також впроваджувати всі ті реформи, які декларували останні кілька урядів.

Серед іншого Кабмін має намір в 2010 році збільшити виробництво автомобілів, суден, авіаційної та ракетної техніки, розвивати поновлювані джерела енергії, у результаті чого споживання газу економікою повинно скоротитися на 6%.

З ключових макроекономічних показників у програмі вказаний лише розмір дефіциту бюджету - 4% від ВВП. Цю ж цифру обіцяв і попередній уряд.

Приріст виробництва аграрної продукції повинен скласти 2,1% (раніше - 4,1%), прогнози будівництва доступного житла - 16,3 тис. кв. м (1,1 млн. кв. м).

Відрізняються програми тим, що в останню версію включені основні обіцянки кандидата в президенти Віктора Януковича і нового уряду.

Зокрема, запропоновано ввести податкові канікули для малого бізнесу, знизити ставки ПДВ (з 20% до 17%) і податку на прибуток (з 25% до 16%), підвищити ставку податку для доходів фізичних осіб понад 20 тис. гривень, скасувати пільги з ПДВ (крім векселів), відкрити індустріальні парки.

Серед нових ініціатив - створення Банку сприяння розвитку і продаж Одеського припортового заводу, що дозволить виконати план приватизації в 10 млрд гривень.

Зараз ви читаєте новину «Економічна програма Азарова майже не відрізняється від програми Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути