вівторок, 16 березня 2010 16:59

Половина бюджету піде на борги

Половина бюджету піде на борги

Україна два роки жила з величезним дефіцитом Державного Бюджету і накопичила колосальний зовнішній борг.

Про це заявив прем"єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з главою представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, повідомляє прес-служба уряду.

"Щоб уявити собі масштаби внутрішнього боргу, слід зазначити, що в квітні на його обслуговування необхідно буде виплатити близько 6 млрд грн, у той час коли обсяг доходів загального фонду Державного бюджету складає близько 12 млрд грн, - заявив  Азаров.

"Тобто, половина доходів має піти на сплату боргів, а на додачу необхідно сплатити біля 700 мільйонів доларів за російський газ", - додав він.

Прем"єр-міністра наголосив, що першочерговими завданнями для Уряду є прийняття реалістичного держбюджету, скорочення його дефіциту а також визначення джерел погашення цього дефіциту.

Азаров зазначив, що уряд має намір вжити термінових заходів з наведення порядку в системі державних фінансів. У зв"язку з цим до України вибере авторитетні організації з незаперечною репутацією для проведення міжнародного аудиту використання бюджетних коштів.

У свою чергу Пінту Тейшейра відзначив, що Європейський Союз дуже позитивно сприймає те, що вперше за багато років в Україні президент і Уряд ефективно взаємодіють, мають спільні цілі.

"Ми вважаємо, що це допоможе втілити у життя ваші амбіційні цілі,  зокрема, щодо європейської інтеграції, про що говорив у Брюсселі президент України Віктор Янукович", - заявив представник ЄС.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Половина бюджету піде на борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути