пʼятниця, 23 лютого 2018 18:02

Є багато бажаючих сісти в крісло мера Одеси - політолог щодо "справи Труханова"

Є багато бажаючих сісти в крісло мера Одеси - політолог щодо "справи Труханова"
Політолог Кость Бондаренко каже, що справою Труханова НАБУ та їх замовники намагаються послати сигнал мерам інших міст, щоб були більш слухняними. Фото: 112.ua

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Прямий" політолог Кость Бондаренко. На його переконання, в таких "кримінальних справах" можна з легкістю звинуватити мера будь-якого українського міста. У кожному місті є об'єкти комунальної власності, є бажання міськради якось їх використовувати.

"У цій справі, судячи з викладених матеріалів стороною звинувачення, на мій погляд, немає складу злочину. Є багато бажаючих зайняти місце мера Одеси", - підкреслив Кость Бондаренко.

Він ще раз нагадав, що рішення про купівлю будівлі колишнього заводу "Краян" приймалося колегіально - депутатами Одеської міської ради в ході сесійного засідання. А мер підписав це рішення депутатів.

Як приклад Кость Бондаренко навів нещодавно закриту кримінальну справу стосовно колишнього міністра фінансів Колобова, який теж підписав рішення депутатів Верховної Ради, яке до нього підписав тодішній міністр економіки Порошенко. Але НАБУ намагалося посадити в тюрму лише Колобова.

Кость Бондаренко акцентував увагу на заангажованості НАБУ, яке невміло виконує "замовлення". "НАБУ та їхні замовники цією справою намагаються напередодні виборів послати сигнал мерам інших міст, щоб були більш слухняними", - зазначив експерт.

Кость Бондаренко підкреслив, що Одеса - специфічне місто, в якому завдяки діяльності Труханова в такий непростий для країни час все спокійно. "Ніхто не звертає увагу, на те, який мер Труханов! Що він і його команда зробили для міста! Бажання "збити" Труханова обумовлюється бажанням сісти на фінансові потоки. Адже Одеса - найбільший ресурсний центр країни", - продовжив політолог.

"Але, знаєте, одесити в трьох соснах не блукають, вони чітко знають, хто саме стоїть за цим політичним замовленням... для кого Труханов невигідний. Найпростіше - зняти його з займаної, виборної посади. Для цього треба завести кримінальну справу", - підкреслив Кость Бондаренко.

Політолог резюмував, що як би не було, і як би це деяким не подобалося, рейтинг довіри городян до Геннадія Труханова найвищий з усіх мерів Одеси періоду незалежної української держави.

Зараз ви читаєте новину «Є багато бажаючих сісти в крісло мера Одеси - політолог щодо "справи Труханова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути