неділя, 27 травня 2012 06:15

Два терористичних угрупування об'єднались для створення нової держави на території Малі

Два терористичних угрупування об'єднались для створення нової держави на території Малі
Фото: pulsev.com.ua

Два радикальні ісламістські угрупування, що діють на території Малі, "Ансар ад-Дін" ("Захисники віри") і "Національний рух за звільнення Азавада" (НДОА) заявили про об'єднання, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на представника однієї з угрупувань.

Повідомляється, що представники угрупувань підписали договір, що передбачає об'єднання зусиль для створення незалежної ісламської держави.

Як зазначає агентство, раніше "Ансар ад-Дін" не підтримувала ідею утворення незалежної держави туарегів на півночі Малі.

"Ансар ад-Дін" - збройна ісламістське угрупування, пов'язане з терористичною організацією "Аль-Каїда в ісламському Магрібі", відповідальною за багато терактів та викрадення людей, що відбулися на території Африки. "Національний рух за звільнення Азавада" - ісламістське угрупування, до якої входять племена туарегів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пустельні кочовики проголосили незалежність

На початку квітня бойовики НДОА проголосили незалежність регіону Азавад. Однак сусідні африканські країни, в тому числі Алжир, відмовилися визнавати незалежність півночі Малі. У Малі 22 березня стався військовий переворот. Представники командування бунтівних частин заявили, що усунули від влади президента Амаду Тумані Туре. Військові були незадоволені реакцією влади на збройне повстання племен туарегів на півночі Малі. Після військового перевороту повсталі племена туарегів активізувалися на півночі країни. Вони взяли під контроль великі міста Тімбукту, Гао і Кидали в регіоні Азавад.

Зараз ви читаєте новину «Два терористичних угрупування об'єднались для створення нової держави на території Малі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути