Ексклюзиви
субота, 20 листопада 2010 16:23

"Аль-Каїда" готує теракт в Рейхстазі

"Аль-Каїда" готує теракт в Рейхстазі

Міжнародна терористична мережа "Аль-Каїда" готує теракт в будівлі Рейхстагу, де засідає німецький парламент. Про це повідомив сьогодні тижневик Der Spiegel.

"Терористи, озброєні стрілецькою зброєю, мають намір узяти заручників і влаштувати криваве побоїще", - цитує видання представників органів безпеки ФРН.

Ця інформація про підготовку в Берліні акту насильства, отримана від якогось "воїна Аллаха", послужила для міністра внутрішніх справ ФРН Томаса де Мезьєра приводом виступити з попередженням про посилення терористичної загрози з боку ісламістів.

За даними Der Spiegel, інформатор знаходиться за кордоном. У останні дні він неодноразово зв'язувався по телефону з німецьким відомством з кримінальних справ, висловлюючи бажання порвати зі своїм терористичним минулим.

За даними інформатора, група бойовиків, які готові здійснити теракт в Рейхстазі, складається з шести осіб.

"Двоє з них прибули до Берліну шість-вісім тижнів тому і пішли в підпіллі, - повідомив він. - Четверо інших - один німець, один турок, один вихідець з Північної Африки і ще одна людина, національність якої мені не відома, чекають на відправку до Німеччини. Теракт запланований на лютий-березень 2011 року".

Аналогічна інформація надійшла в МВС ФРН з ФБР США, пише Der Spiegel.

У свою чергу, тижневик Focus повідомляє, що теракти можливі не тільки в Берліні, але і в Мюнхені та Гамбурзі, а також в Рурській області. У зв'язку з цим бійці елітного загону німецької федеральної поліції з боротьби з тероризмом проводять в Гессені і Північному Рейні-Вестфалії обшуки в квартирах, які могли б служити притулком для терористів.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" готує теракт в Рейхстазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути