Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2007 15:37

Дума звинуватила США в прагненні порушити суверенітет РФ

Держдума РФ розцінила доповідь Держдепартаменту США про дотримання прав людини в світі, в якому Росію визнали однією з найнеблагополучніших країн з цієї точки зору, як "прагнення порушити суверенітет" країни.

У заяві депутатів, яку прийняли на міжпартійній нараді з зовнішньої політики, сказано, що американська влада "під приводом захисту прав людини і свободи слова у Росії втручаються у внутрішні справи нашої країни з метою порушення її конституційного ладу і чинення тиску на Росію як ззовні, так і зсередини".

У доповіді Держдепу США, опублікованій ще 6 березня, зазначено, що ситуація з правами людини в Росії 2006 року погіршала, про що свідчать вбивства оглядача "Нової газети" Ганни Політковської і першого заступника голови ЦБ РФ Андрія Козлова. Автори документа вказали також на подальшу централізацію виконавчої влади", і "обмеження свободи ЗМІ".

Не побачили в американському зовнішньополітичному відомстві і поліпшення ситуації в Чечні, про що неодноразово заявляла російська влада. Пригадали в Держдепі і антигрузинську кампанію, яку автори доповіді назвали "кульмінацією розпалювання міжнаціональної ворожнечі". Крім того, відзначили тенденцію на дедалі більше втручання силових структур в життя громадянського суспільства, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Дума звинуватила США в прагненні порушити суверенітет РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути