пʼятниця, 17 травня 2013 21:07

Доній порадив нардепам відвідати сиротинці

Доній порадив нардепам відвідати сиротинці
Олесь Доній Фото: ukrlife.org

Народним депутам варто схордити в сиротинці, тоді б вони не заважали щастю дітей, проголосувавши за „Закон про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав позафракційний нардеп Олесь Доній.

"Три фракції виступили проти. Це фракції Партії регіонів та комуністів, що не дивно, бо ці фракції підтримують проросійську політику, а Кремль щодо цього вступив у відверту конфронтацію із заходом. А заручником цієї боротьби стали діти, бо я думаю, що якби всіх депутатів спрямувати в сиротинці, де діти роками виховуються без батьків, то вони би можливо змінили свою точку зору. Бо краще виховання в родині, аніж в колективі без батьківської опіки та тепла", - висловив думку політик.

Водночас, він наголосив на позитивних сторонах всиновлення дітей: "Я спілкувався з родини, які всиновили, і в Україні, і в США — для них це щастя, так само як і для дітей".

"Зараз є багато тих, хто оббиває пороги інстанцій, і не може всиновити дітей. Таке враження, що це корупційна схема по вибиванню коштів із бажаючих всиновити дітей", - сказав Доній, додавши, що "заручниками такої антизахідної політики стали діти".

Говорячи, про позицію "Свободи", він наголосив: "Те, що парія "Свобода" зайняла таку саму позицію, то ми знаємо, що не всі розуміють останні світові тенденції в гуманітарній сфері... Потрібно підвищувати культурний рівень".

"Псевдопатріотизм — говорити лише про захист нації, а насправді заважати щастю представників цієї нації, а в даному випадку перспективам дітей", - обурився Доній з приводу голосування.

"Наступний етап — це Берлінська стіна та заборона виїзду з України будь-кому, бо зараз люди багато виїжджають за кордон та мігрують", - підкреслив він.

"Особисто я голосував „за" цей закон. Бо вважаю права дітей пріоритетними. І псевдопатріотизм лише є псевдо, коли буцімто через національні інтереси, політики виступають проти права на усиновлення дітей родинами з-за кордону. До речі, аналогічна „псевдопатріотична", а насправді антизахідна і антигуманна, позиція у цьому питанні Кремля і Росії", — написав Олександр Доній в соцмережі.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада не проголосувала за „Закон про приєднання України до Конвенції про захист дітей та співробітництво з питань міждержавного усиновлення".

Народний депутат від ВО "Свобода" Олег Панькевич вказує, що ця конвенція не містить низки важливих положень, які б забезпечували реальний контроль з боку держави Україна за дотриманням прав усиновлених українських дітей громадянами інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Доній порадив нардепам відвідати сиротинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути