пʼятниця, 21 вересня 2018 08:12

"Донбас порожняк не гонить": Янукович пообіцяв не допустити новий Майдан

"Донбас порожняк не гонить": Янукович пообіцяв не допустити новий Майдан
Екс-президент обіцяв "не гнати порожняк" виборцям декілька разів. Фото: Цензор.НЕТ

11 років тому, 21 вересня 2007 року, екс-президент Віктор Янукович пообіцяв не "гнати порожняк" і перемогти на парламентських виборах.

Зробив це на мітингу у місті Красний Луч (тепер Хрустальний) Луганської області під час передвиборчої кампанії. Янукович, на той час прем'єр, пожалівся на лідерів Помаранчевої революції та пообіцяв, що нового Майдану не відбудеться.

"Після 2004 року "помаранчеві" переслідували мене, родину та однодумців по всій Україні за те, що ми думали не так, як "помаранчеві". Вони хотіли вигнати нас за це з рідної землі. Партія регіонів на виборах 30 вересня отримає переконливу перемогу".

"Я можу сказати, що Донбас порожняк не гонит?", - спитав у натовпу Янукович. Фраза стала крилатою.

Пізніше у мережу виклали відео 2002 року після футбольного матчу Шахтар-Динамо, де екс-президент цими словами коментує перемогу "гірників". Тоді на відео поруч із Януковичем йшов олігарх і власник клубу "Шахтар" Рінат Ахметов та регіонал Борис Колесніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За президента Януковича корупція поглинала "кіотські" гроші мільярдами – експерт

Пряме значення фразеологізму – з шахт Донбасу не йдуть пусті вагони, тільки з вугіллям. Має інше значення – відповідати за свої слова.

Партія регіонів на виборах до Верховної Ради 2007-го отримала найбільше голосів – 35,5%. Це забезпечило їм більшість у парламенті – 211 місць.
Віктор Янукович втік до Росії під час Євромайдану, 23 лютого 2014-го. В Україні його обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас порожняк не гонить": Янукович пообіцяв не допустити новий Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути