середа, 19 вересня 2018 15:34

За президента Януковича корупція поглинала "кіотські" гроші мільярдами – експерт

За президента Януковича корупція поглинала "кіотські" гроші мільярдами – експерт
За часів президентства Віктора Януковича 4 мільярди 700 мільйонів гривень "кіотських" грошей просто розчинилися

В 2012 році, за Януковича, 4 мільярди 700 мільйонів гривень "кіотських" грошей просто розчинилися, а повинні були піти на утеплення шкіл, лікарень та дитсадків.

"Кіотський протокол – це міжнародна угода про необхідність скорочення викидів парникових газів до рівня 1990 року. Як додатковий документ до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату він вступив у силу в 2005 році. І є декілька причин, чому він не досягає результатів, – вважає директор Національного екологічного центру Дмитро Іванов, пишуть novosti_o. – Перша – непоступлива політика окремих держав: ряд країн, у тому числі США, відмовилися продовжувати брати участь в угоді. Друга – хоч договір і передбачає для країн з перехідною економікою механізм фінансових надходжень до бюджету з метою впровадження нових технологій, що зменшують вплив господарської діяльності на клімат, насправді гроші використовувалися для наповнення кишень корупціонерів. Тобто деякі країни, наприклад Україна, не скористалися можливостями Кіотського протоколу для власного розвитку, пише Uainfo.

Україна зменшила викиди парникових газів у 90-х роках, але збільшила, хоча й ненабагато, у другій половині 2010-х внаслідок зростання виробництва. В 2012 році, за Януковича, 4 мільярди 700 мільйонів гривень "кіотських" грошей просто розчинилися, а повинні були піти на утеплення шкіл, лікарень та дитсадків. Окрім грошей в той же час було заплановано покупку гібридних авто для поліції, але ефективність їхнього використання, за даними Державної аудиторської служби, склала не більше 5%.

Проблема "кіотських грошей" в Україні виникає в першу чергу через неефективне використання коштів. Контролем якості реалізації проектів та контролем над тендерними умовами щодо "кіотських" грошей має займатися окремий орган, але в Україні він фактично не працює. Без нього гроші, що виділяються, можуть не тільки "зникати", але і "зависати" без діла" – заявив Іванов, пишуть novosti_o.

Зараз ви читаєте новину «За президента Януковича корупція поглинала "кіотські" гроші мільярдами – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути