понеділок, 11 лютого 2013 12:32

Домбровський: "Це відповідь влади на мої голосування у парламенті"

Домбровський: "Це відповідь влади на мої голосування у парламенті"
На думку Домбровського, це рішення - інструмент влади, який можна використовувати до будь-якого неугодного депутата. Фото: kalinivka.vn.ua

Рішення позбавити депутатського мандата Олександр Домбровський сприймає як відповідь на його голосування у сесійній залі.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Рішення суду повністю не бачив. Лише постановочну частину. Читав коментарі ВАСУ. Вони пишуть, що мають п'ять днів для того, щоб сформувати мотивувальну. Вперше бачу таке рішення. Коли спочатку воно виноситься, а потім за 5 днів оприлюднюється повністю. Підозрювати, враховуючи неконституційність і заангажованість цього рішення, можна все. Без сумніву - це реакція на мою позицію у сесійній залі. На те, що я голосую так, як обіцяв людям, як можливо хтось не хотів би щоб я голосував", - сказав він.

Домбровський наголосив, що не знає, хто стоїть за Кармазіном.

"Я шокований його позицією. Я його завжди сприймав як юриста. Професіонала, який захищав право у країні й те, що Кармазін виступив у ролі людини, яка дискредитує законодавство. Мені дуже шкода. Принаймні за непростої і достатньо проблематичної виборчої кампанії. Кармазіна у моєму окрузі не було, він не приїжджав. З іншого боку, у Вінницькій області було принаймні два дуже гарячі округи, це №11 і 14, який був більш проблемним. Чомусь Кармазін звернувся по одному округу, але забув про інший. Прізвища Угляя та Датського чую вперше", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбавлення мандатів Балоги та Домбровського незаконне - "ударівець"

Нардеп розповідає, що позовна заява подана до ВАСУ вранці у четвер, 7 лютого.

"Її відразу прийняли. На 15 годину у той же день призначили слухання. Мене через Верховну Раду про це попередили біля 12 години. Я дуже здивувався, ніхто такого не очікував. Я достатньо витримана людина з точки зору емоцій, але рішення, яке не відповідає жодній нормі Конституції України, просто шокує. Я навіть не зміг попередити юристів та адвокатів, щоб вони приїхали на суд. Прийняття рішення призначили на п'ятницю. Довго судді були у дорадчій кімнаті. Все відтягувалося для того, щоб прийняти рішення у кінці робочого дня, після якого буде субота і неділя. Це рішення - інструмент влади. Я не розумію, як його можна імплементувати у життя. Його можна використовувати до будь-якого депутата. Незалежно від того, чи він пройшов за мажоритарним округом, чи за списками, навіть до будь-яких депутатів міських чи обласних рад, навіть до міського голови", - каже Домбровський.

Він наголошує, що не знає, про які порушення йшлося, бо не чув аргументів суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада намагається показати, хто в домі господар" - Гарань про позбавлення мандатів двох нардепів

"На першому засіданні про це говорили. Від мене нікого не було. Наступного дня, коли прийшов мій представник, уже не було позивачів. Вибори на 11 окрузі були дуже непрості, дуже провокаційні. У мене всі матеріали залишилися. Чому за чотири місяці знову повертаються до цього? Швидше за все - це відповідь на мої голосування у парламентській залі. Я очікую, що повинні зібратися Центральна виборча комісія і якось відреагувати. Регламентний комітет зобов'язаний розглянути це рішення. Адже воно стосується двох нардепів, а сесія нерозблокована, не розпочала свою роботу", - підкреслив політик.

Він також додав, що це питання, можливо, обговорюватиметься і на погоджувальній раді керівників фракцій.

"Адже це питання є важливими для всіх фракцій, і провладних, і опозиційних. Якщо сьогодні буде створено такий інцидент, то за 3-5 років його можна буде використовувати до всіх. У рамках юридичних я буду робити все для того, щоб захистити і свої принципи, і статус народного депутата. Чи вдасться мені - не знаю. Із Балогою поки не спілкувався на цю тему. Але ми десь зустрінемося, і обміняємося своїми думками. Можливо, якісь кроки у нас будуть спільні", - припустив Домбровський.

Зараз ви читаєте новину «Домбровський: "Це відповідь влади на мої голосування у парламенті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути