понеділок, 11 лютого 2013 11:49

Позбавлення мандатів Балоги та Домбровського незаконне - "ударівець"

Позбавлення мандатів Балоги та Домбровського незаконне - "ударівець"
Фото: job-sbu.org

Рішення щодо позбавлення депутатських мандатів народного депутата від партії "Єдиний центр" Павла Балоги і позафракційного Олександра Домбровського є рейдерством по відношенню до парламентаризму.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, про це сьогодні в інтерв'ю жуналістам у парламенті сказав нардеп від фракції УДАР Валерій Карпунцов.

"Це важко назвати рішенням суду. Бо воно не грунтується на нотаріальному та процесуальному законі. На жаль, ці закони не були дотримані. От уявіть собі: суддяя зійшов з розуму, взяв папір, комп'ютер, щось надрукував, поставив печатку суду і забрав майно в громадянина. У правовій площині треба довести його вину у кримінальному провадженні та осудити, щоб це стало підставою для скасування такого рішення. А у громадянина вже заберуть квартиру, машину і дітей. Такого не може бути", - сказав Карпунцов.

За його словами, у Конституції чітко записані підстави позбавлення депутат повноважень - це смерть, сумісництво на посадах, вирок суду за кримінальною справою або подвійне громадянство.

"Ударівець" упевнений, що судді, які прийняли рішення, мають бути звільнені.

Відповідаючи на запитання, навіщо було прийнято таке рішення, Карпунцов зауважив, що таки чином хочуть залякати депутатський корпус.

"Цей сценарій реалізовується особами, які мають вплив на суди. Потрібно тільки визначити, для чого це відбувається напередодні нашого наближення до євроінтеграції. Чи це така показова ситуація із вибірковим правосуддям?" - підсумував Карпунцов.

Зараз ви читаєте новину «Позбавлення мандатів Балоги та Домбровського незаконне - "ударівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути