субота, 09 лютого 2013 17:02

"УДАР" вимагатиме звільнити суддів, що позбавили депутатських повноважень Балогу та Домбровського

"УДАР" вимагатиме звільнити суддів, що позбавили депутатських повноважень Балогу та Домбровського
Партія "УДАР" звернеться до Вищої Ради юстиції з вимогою розглянути непрофесійні дії суддів ВАСУє. Фото: 24tv.ua

Партія "УДАР" звернеться до Вищої Ради юстиції з вимогою розглянути непрофесійні дії суддів ВАСУ, які визнали недостовірними результати виборів у округах №11 та 71.

Як повідомляє прес-служба "УДАРу", партія вимагатиме позбавити їх права обіймати суддівські посади.

"Рішення Вищого Адміністративного Суду України про позбавлення мандатів двох депутатів Верховної Ради - це політичне замовлення, відвертий тиск на парламент та спроба залякати політиків, змусивши їх бути більш лояльними до влади", - заявляють в партії.

Там вважають очевидним, що єдиною "провиною" депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського стало їх небажання входження до фракції Партії регіонів.

В "УДАРі" зазначають, що таким рішенням створено небезпечний прецедент, який здатен занурити країну в хаос сваволі та деспотії.

"Попри те, що депутати Павло Балога і Олександр Домбровський не належать до опозиції, сьогодні, коли їх цькують за небажання приєднатися до Партії регіонів, опозиція докладе всіх зусиль, аби протистояти цьому тиску на колег", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, ВАСУ в п'ятницю визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах № 11 (Вінниця) та № 71 (Закарпатська обл.), де обрані відповідно Домбровський і Балога, визнав відсутність у них депутатських повноважень і статусу, а також зобов'язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах.

Зараз ви читаєте новину «"УДАР" вимагатиме звільнити суддів, що позбавили депутатських повноважень Балогу та Домбровського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути